Reinfeldt: Det finns plats för fler flyktingar

I en intervju med danska Politiken säger Sveriges tidigare statsminister att det finns gott om plats i Norden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Han har hållit låg profil under regeringskrisen. Men moderaternas avgående partiledare har gjort en intervju i dansk media, där han dömer ut att svensk borgerlighet borde samarbeta med Sverigedemokraterna och där han menar att de nordiska länderna har möjlighet att ta emot människor som flyr.

- Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor, undrar Fredrik Reinfeldt retoriskt i intervjun, återgivet av TT.

- Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.

Under sin tid som statsminister har Fredrik Reinfeldt varit tydligt avståndstagande mot Sverigedemokraterna, och i stället valt att göra upp med Miljöpartiet i frågan om migration. Ett av hans mest uppmärksammade utspel under valrörelsen var hans uppmaning till svenskar att öppna sina hjärtan och ta emot dem som tar sin tillflykt till vårt land. 

Annons
Annons
Annons
Annons