Israel

12-19 november 2017

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dagens Resklubb

 

Missa inte chansen att tillbringa en höstvecka i Israel tillsammans med andra Dagenläsare! Både du som reser till det heliga landet för första gången och du som återvänder till ett kärt resmål har chansen till nya, spännande och viktiga erfarenheter.

PRIS: 14 985 kronor/person, del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 3 975 kronor/person. I priset ingår flyg med Norwegian Air Shuttle t/r inkl idag kända skatter och avgifter, ankomst- och avresetransfer, del i dubbelrum, halvpension: frukost samt middagsbuffé på respektive hotell, 7 dagars luftkonditionerad buss, 6 dagars sightseeing med svensktalande guide, inträden enligt program.
Ingår inte avbeställningsförsäkring, reseförsäkring, måltider utöver frukost samt middag, måltidsdryck, dricks (är frivilligt, brukligt är att varje deltagare ger 5 dollar per dag till guiden, 2 dollar per dag till busschauffören samt 1 dollar per dag till hotellet).

Vi reserverar oss i enlighet med SRF:s villkor för paketresor för eventuella förändringar av våra kostnader, som kan påverka det slutliga priset för resan. Anledningen till detta kan vara högre såväl som lägre transportkostnader, valutaförändringar samt ändringar av skatter och avgifter, som vi inte rår över. 

ANMÄLAN: Anmäl dig på www.stureplans.se/dagen. Sista anmälningsdag är 10 oktober 2017. Anmälningsavgiften 2 000 kronor samt eventuell avgift för avbeställningsförsäkring skall erläggas senast 10 dagar efter att resenären erhållit bokningsbekräftelsen. Anmälningsavgiften samt premie för eventuell avbeställningsförsäkring är ej återbetalningsbara vid eventuell avbokning. Resterande belopp skall vara Stureplans Resor tillhanda senast 45 dagar före avresa.

HOTELL: 12-14 november, 3 nätter, Kibbutz Ohalo Guest House. 15-18 november, 4 nätter, Lev Yerushalaim Hotel i Jerusalem.

PROGRAM: Vi börjar vår rundresa i norra Israel med kort rundvandring i Jaffa, stopp i bl a Nasaret, där Jesus växte upp, och ett besök i Safed, centrum för den judiska mysticismen Kabbala. Resan fortsätter vidare mot Jerusalem med stopp för en båttur på Gennesarets sjö. Vi får några intensiva dagar i Jerusalem med omnejd, där vi bland annat besöker Oljeberget, Förintelsemuséet Yad Vashem och Födelsekyrkan i Betlehem. Sista dagen avslutas med utflykt till Qumran, Masada och Döda havet. Se hela programmet här.

RESEFÖRSÄKRING & AVBESTÄLLNNINGSSKYDD: Stureplans Resor vill rekommendera att samtliga resenärer har en bra reseförsäkring, antingen som de själva ombesörjer eller att de köper en genom Stureplans Resor. Vi erbjuder en reseförsäkring som kompletteras med resenärens hemförsäkring om den innefattar ett visst reseskydd. Kostnaden för den är 483 kronor/person. Om resenären inte har något reseskydd i sin hemförsäkring eller inte alls har någon hemförsäkring är kostnaden 843 kronor/person.

Stureplans Resor erbjuder en avbeställningsförsäkring till en kostnad av 900 kronor/person i dubbelrum, 1 140 kronor/person i enkelrum. Den gäller endast vid sjukdom och tillsammans med giltigt läkarintyg och måste tecknas och betalas i samband med betalning av anmälningsavgiften för resan. I samband med tecknandet av avbeställningsförsäkring måste resenärens personnummer anges.

Vid ev avbeställning debiteras följande kostnader/person: Mer än 90 dagar före avresa, 2 000 kronor plus premie för ev avbeställningsskydd. 90-31 dagar före avresa, 40% av resans totalpris. 30-15 dagar före avresa, 90 % av resans totalpris. Mindre än 14 dagar före avresa, 100% av resans totalpris.

ÖVRIGT: Stureplans resor har rätten att ställa in denna resa om deltagarantalet understiger 35 personer. Ifall att resan ställs in återbetalas eventuella inbetalningar på resan. Vi följer SRFs resevillkor. Utöver dessa villkor gäller våra särskilda villkor.

  • Om en resenär som delar dubbelrum avbokar sin resa så kommer den andra resenären i samma rum att få betala ett enkelrumstillägg. Eller om någon resenär inte kan dela dubbelrum med en annan, till exempel på grund av ojämnt deltagarantal, så tillkommer enkelrumstillägg.
  • Namnet på anmälan måste vara identiskt med passet. Vid fel tillkommer 700 kronor i ändringskostnad fram tills biljettutskrift därefter är kostnaden 1 200 kronor.
  • Du som resenär ansvarar för att, vid resans genomförande, ha ett giltigt pass i enlighet med rådande regler. Vid resa till Tel Aviv måste passet vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Se även till att ha reseförsäkring samt avbeställningskydd som täcker.

Jag blev glad när man sade till mig: 
Kom, vi skall gå till Herrens tempel.
Nu står vi i dina portar, Jerusalem.
Jerusalem, du välbyggda stad,
där husen står tätt tillsammans. (Ps 122)

Jag ser fram emot att få läsa denna Psaltarpsalm på kvällen den 15 november, när bussen fylld med förväntansfulla Dagenläsare rullar in i Jerusalem. Efter en handfull resor de senaste åren, där jag har haft förmånen att fungera som reseledare, har det blivit en tradition som jag inte tänker bryta.
Elisabeth Sandlund, opinionsredaktör på Dagen och kaplan på resan.

Se våra påskprogram på DagenTV. Här kan ni följa Israelresenärerna tillsammans med vår opinionsredaktör Elisabeth Sandlund och guide Peter Lebenswerd under resan 2016 till det heliga landet.
 

StureplansResor_logo

INFORMATION OCH BOKNING:
Stureplans Resor, 08-661 58 00
www.stureplansresor.se, bokagrupp@stureplans.se


Dagen resklubb logga

Annons
Annons
Annons
Annons