Kina: program

13-20 april

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dagens Resklubb

 

Dag 1 - till Beijing

Samling på Arlanda för direktflyg till Beijing. Måltider ombord.

Dag 2 - Himmelens Tempel

På grund av tidsskillnaden är det redan morgon när vi landar. Vi åker in till Himmelska Fridens Torg. Efter lunch är det dags att checka in på vårt hotell för välbehövlig vila. (L, M)

Dag 3 - Förbjudna Staden

Vi börjar dagen med den Förbjudna Staden. En intressant rundtur till fots bland historiska och vackra byggnader. Här får vi höra allt om kejsare, eunucker, konkubiner och deras intriger. Eftermiddagen besöker vi en Sidenfabrik. På kvällen en helt fantastisk akrobatshow. (L, M)

Dag 4 - Kinesiska Muren

En av resans absoluta höjdpunkter, Kinesiska Muren. Vi startar tidigt och på vägen upp till Kinesiska Muren besöker vi ”Heliga Vägen” intill Minggravarna. Vi besöker också en cloisonnéfabrik där vi får se utsökta kinesiska vaser och fat bli till. Väl framme vid muren förundras och förstummas vi. (L, M)

Dag 5 - Cykelrickshaw

Efter frukost cykelrickshaw i Beijings fina gamla Hutongområden. Här gör vi spännande studiebesök och äter lunch hemma hos en familj innan vi tar oss till någon marknad för shopping där du efter att ha prutat bra kan köpa sidenslipsar, klockor, smycken, väskor etc till priser du bara vågat drömma om! Dagen avslutas med middag – och varför inte en härlig massage eller hårklippning i närheten av hotellet! (L, M)

Dag 6 - Sommarpalatset

Idag besöker vi det berömda Sommarpalatset och en pärlfabrik. På vägen dit stannar vi till hos Pandorna på Beijing Zoo. (L, M)

Dag 7 - Tai Chi – kinesisk gymnastik

Före frukost tar de morgonpigga en promenad och ser hur denna jättestad vaknar. I alla parker ser vi tusentals kineser praktisera sin Tai Chi, kinesisk gymnastik, innan de går eller cyklar till sina arbeten. I övrigt är dagen fri för egna strövtåg. På kvällen vår stora avskedsmiddag – Pekinganka. En verkligt festlig avslutning på denna kinaresa. (M)

Dag 8 - tillbaka till Sverige


Efter frukost, avfärd till flygplatsen för flyg hem till Sverige där vi landar på eftermiddagen.

Skogsbränderna
Annons
Val 2018
Skogsbränderna
Annons