Sebastian Stakset i TV4: Jag fick ett nytt hjärta av Jesus

Inför tusentals tittare på lördagsmorgonen vittnade artisten Sebastian Stakset om sin kristna tro. En tro som har totalförvandlat honom.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var fyra år sedan artisten Sebastian Stakset medverkade i TV4:s morgonprogram senast. Sedan dess har det hänt en hel del i rapparens liv. Själv kallar han det för att hela hans liv har vänt.

– Jag har vänt hela mitt liv, så här, säger han och vrider på händerna som om han höll en låda upp och ner.

– Jag kan se vad Jesus har gjort i mitt liv, han har gett mig ett nytt hjärta.

Då – en arg ung man fyllt med hat

Programledaren Jesper Börjesson var även den som intervjuade honom då för fyra år sedan och visar bilder från den tiden. Det är en arg ung man vi får se, fylld med hat mot bland andra polisen.

Vad tänker du när du ser de här bilderna? frågar Jesper Börjeson.

– Jag ser på den killen att han inte mår bra. Jag hade testat allt, antidepressiva, alla olika behandlingar för att bli fri, men ingenting fungerade förrän jag mötte Jesus.

Ångrar tatueringarna

Sebastian Stakset får också frågor om sina tatueringar som avbildar pistoler och hatiska fraser och han säger att han ångrar att han gjort en enda tatuering, men att han inte fokuserar på huden utan på det som finns inuti.

– Du har berättat för mig om första gången du mötte Jesus, det var en ganska fin historia som du gärna får berätta igen, säger Jesper Börjesson.

Slutade stjäla 

Och Sebastian Stakset berättar om hur han tog en Iphone-laddare på ett hotell, men kände sådan ånger att han var tvungen att gå tillbaka med den. Sedan den dagen har han inte stulit någonting mer.

I slutet av intervjun får han också frågan om man verkligen kan bli förlåten för allt. Artisten har ett kriminellt förflutet med både misshandel och droger bakom sig.

– I Bibeln står det att alla har syndat, Gud kategoriserar inte våra synder. Har du ljugit någon gång Jesper? Då är du också syndare. Om du möter Jesus på riktigt, då vill du inte synda mer.

Låt om att kärleken övervinner allt

Innan intervjun framförde Sebastian Stakset en låt med en refräng baserad på Första Korinthierbrevet kapitel 13, om att kärleken övervinner allt.

"Om jag talar alla språk i världen, men inte är med dig, vad vore skratt utan glädje, vad vore jag utan dig?

Om jag så lyckades med allt i världen, men inte är med dig, kan du kasta dom där cashen, de betyder ingenting för mig."

Annons
Annons