Sebbe Staxx: Den enda som verkligen hjälpt mig är Jesus

Det har stormat en hel genom åren kring rapparen Sebbe Staxx och hans band Kartellen. Nu har Jesus gett honom en helt ny syn på livet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

När musikfestivalen Peace & Love i somras avbokade Kartellen efter påtryckningar från en sponsor, blåste diskussionen upp på nytt kring Sebbe Staxx och hans medmusikanter. Är de våldsbejakande och antidemokratiska? Peace & Love ångrade sig och tog tillbaka Kartellen i sitt program. En journalist åkte med Kartellen till spelningen Borlänge för Svenska Dagbladets räkning och i reportaget berättar Sebbe Staxx och medlemmarna om hur de fått en ny syn på livet.

Det har sagts att det var Kartellen som tog gangsta-rappen till Sverige och det är lätt att köpa om man vet att bandets sångare och främste profil utåt, Sebbe Staxx, tillbringat fem år i fängelse för olika brott. Så sent som i fjol dömdes han för olaga hot mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

I dag är knarkandet och våldet historia.

-Vi har levt så långt inne i mörkret och jag har provat alla slags behandlingar och terapier. Den enda som verkligen har hjälpt mig är Jesus, säger Sebbe Staxx till Svenska Dagbladets Simon Löfroth.

Bandkollegan Christian "Choka" Perez är inne på samma spår.

-Jag har varit dollarmiljonär, haft mansions, bästa bilarna och modelltjejer, men jag jagade alltid mer. Inget kunde mätta lejonet inom mig. Djävulen tar alltid faktura. Du tror att får någonting, men han tar någonting av dig i stället, säger "Choka".

Sebbe Staxx summerar:

-Man blir helt utmattad av att hela tiden hata. Kärleken är det enda som besegrar hatet, säger han.

Fotnot: Här kan du läsa Svenska Dagbladets reportage om Sebbe Staxx och Kartellen.

Skogsbränderna
Annons
Val 2018
Skogsbränderna
Annons