Södertäljepredikanter stänger av medlem som hotade homosexuell med helvetet

Ett lesbiskt par fick höra att de skulle brinna i helvetet. Nu har den kristna predikantgruppen i Södertälje stängt av medlemmen som sa så. Det berättar en av gruppens ledare för Dagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det löst sammansatta nätverket kallar sig "Jesus kommer snart 2" på Youtube och består av personer som vill sprida det kristna budskapet på gator runtom i Storstockholm.

Inte knutna till viss församling

Personerna är inte knuten till någon viss församling, men de flesta har bakgrund inom pingströrelsen.

– Jag har varit frälst i många år och vi inom nätverket brinner för evangelisation. Vi försöker väcka upp folk, men ibland blir det kanske lite för kraftfullt, säger Conny Wiberg, som titulerar sig som en av teamledarna för nätverket.

Blev bestört

När händelsen om de lesbiska kvinnorna som blev tillsagda att de kommer brinna i helvetet blev känd, blev Conny Wiberg bestört.

Enligt honom handlar det om en person som anslutit sig till nätverket, men som agerat på egen hand och sagt saker som nätverket inte står för.

– Vi har stängt av den här personen tills vidare, säger han.

Varför har ni gjort det?

– Det var dåligt gjort av honom att antasta homosexuella. Det får inte förekomma. Vi vill förmedla evangelium och inget annat. Men man litar på folk och tror gott om dem som vill vara med, men ibland brister det.

Vad har du själv för syn på homosexualitet?

– Jag har ingen åsikt i den frågan och vi är inte ute på stan för att slå ner på några människor. Bara vittna om Jesus och Gud i god anda. Mannen som sa såhär har också förstått att han gjort fel.

Conny Wiberg vill också förtydliga att det inte var någon av de personer på bilden i den förra artikeln som talade med det lesbiska paret, utan att det var en person som var del av deras nätverk.

Nya rutiner

För att undvika framtida incidenter säger han att de begränsat antalet personer som får tala på scen nu. Dessutom vill han att kontroversiella frågor som abort och homosexualitet inte tas upp från scenen.

– Det är bara fyra eller fem som får tala nu, för vi har sett att förtroendet försvunnit om vi gör på något annat sätt, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons