Juan Manuel Serrano Arce Foto:

Troende Zlatan självkritisk över måltorka

Zlatans måltorka är en snackis i fotbollsvärlden. Men själv är han inte orolig.

Nyheter

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort mål på sex matcher i spanska La liga. Och på de senaste tio matcherna har han bara gjort två mål. I lördags blev han mållös igen efter 2-1-segern mot Getafe.

Men själv tvivlar inte Zlatan på att måltorkan snart kommer att brytas. I en intervju med den spanska dagstidningen El Periódico de Catalunya, som citeras av Göteborgs-Posten, säger han sig vara lugn.

- Jag är inte orolig för att jag inte gör mål. Det har hänt mig tidigare, säger "Ibra" och refererar både till när han spelade i Juventus och Inter då han gick igenom perioder av med- och motgångar.

Samtidigt understryker Zlatan att han är långtifrån nöjd med vad han uträttat hittills i Barcelona, som är världens bästa klubblag. Och gör en koppling till sin gudstro:

- Jag tror på Gud. Jag är katolik. Men min största kritiker är jag själv. Jag kräver mycket av mig själv. I Italien fick jag kritik för att jag inte njöt av saker och ting, att jag borde ha tålamod. Men jag är sådan. Inte ens när jag gjorde många mål var jag nöjd. Min karaktär är sådan, det är så jag tar mig an matcherna. Det är så jag mår bra, säger Zlatan till den spanska tidningen.

Hittills har Zlatan Ibrahimovic gjort 11 mål i La liga och ligger där med på delad fjärde plats. Hans lagkamrat Lionel Messi, som leder skytteligan, har nätat 16 gånger.

Annons
Annons

Rösta: Vem tycker du är årets förebild?

Rösta: Vem tycker du är årets förebild?

  • Ruth Nordström, jobbar mot trafficking och för mänskliga rättig­heter och samvetsfrihet.

  • Christoffer Abrahamsson, främjar sund supporterkultur och antirasim inom fotbollen.

  • Anne Collén, har dragit igång en stickkampanj som värmer barn på flykt från Syrien.

  • Perla Bjurenstedt, jobbar mot mobbning och sprider kunskap om alla barns lika värde.

  • Evelina Westberg, har startat ett hjälphem för utstötta gravida flickor i Uganda.

Dagens förebild 2014 är ett samarbete med PMU.
Annons
Annons