Vi frågar tio ungdomar på Nyhem: Vad betyder Jesus för dig?

Under pingströrelsens Nyhemskonferens utanför Jönköping är temat i år: "Det handlar om Jesus". Dagen mötte några ungdomar på uteaktiviteter och frågade dem om deras syn på Jesus.
Konferensen pågår fram till midsommarhelgen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Alva Egenvall och Alice Leijon, båda 18 år, Trollhättan:

Vad tror du att människor i allmänhet tänker om Jesus?

– Jag tror att många ser Jesus som en historisk person, men att de inte bryr sig om att han är Guds son, säger Alva.

enkätnyhem.jpg– Folk har nog väldigt lite koll. De kanske har hört att han dog och uppstod, men vet inte vad det betyder och vad han kan göra för oss i dag, säger Alice.

Vad betyder Jesus för dig?

– Han är en trygghet. Någon att vända sig till vad än som händer. Kravlöst. Det är enkelt att ha en relation med Jesus, säger Alva.

– Jesus är som en länk. Kontakt med Gud kan kännas så stort, då är det mer greppbart med Jesus. Han är som en vän som jag kan vända mig till. Det är till honom jag ber, säger Alice.

 

97074.jpgSamuel Haregot, 20 år, Stockholm:

Vad tror du Jesus menar när han säger att han är den gode herden?

– Att Jesus är god hela tiden, oavsett hur jag behandlar honom eller vad vi gör, så är han alltid god mot oss. En del tror att Jesus är ond, men det är ett missförstånd. Då har de inte förstått hela grejen, Guds syfte med människan.

Vad betyder Jesus för dig?

Jesus är som en andra farsa. Han är någon som jag kan gå till hela tiden. Om jag är ledsen kan jag be till honom och få tröst.

 

97075.jpgSamuel Arnell, 19 år, Dalsjöfors:

Vad tycker Jesus egentligen om bilar?

– Världen är ju Guds skapelse och många bilar bidrar till växthuseffekten och förstör världen. Jag tror inte Jesus gillar den delen. Däremot att vi kan nå andra människor med bilen är bra. Och det finns ju miljövänliga bränslen och så som jag tror han gillar bättre.

Vad betyder Jesus för dig?

– Mycket. Jag är aldrig ensam. Jesus kan hjälpa mig med allt möjligt i livet, om jag tycker något är jobbigt i skolan eller så.

 

97076.jpgLucas Thelin, 17 år, Borås:

Bryr sig Jesus om hur ungdomar klarar sig i livet – med arbete och annat?

– Jag är övertygad om att Jesus bryr sig och älskar oss ungdomar. Det finns ingen garanti om ett enkelt liv, men förlitar man sig på Jesus så är han med. Jag brukar tänka på bibelversen om att ”först söka Guds rike” så ska det andra ordna sig.

Vad betyder Jesus för dig?

– Jesus är min bästa vän. Han kan jag lita på när jag har det jobbigt. Han är min hjälte, som dog för mina synder.

 

 

97077.jpgAlicia Eriksson och Sofia Svensson, båda 14 år, Habo:

Vad tror du Jesus skulle säga till en EU-migrant som tigger utanför ICA-butiken?

– Jag tror Jesus skulle erbjuda dem ett hem. Eller kanske hjälpa dem med pengar. Alla är hans barn. Han skulle välkomna dem med öppen famn, säger Alicia.

Vad tror du Jesus säga till kronprinsessan Victoria och prins Daniel?

Han skulle börja prata med dem, och hjälpa till. Troligtvis inte med pengar, för det har de ju, men kanske med att vakta deras barn. Ingen klarar sig utan Jesus. Alla behöver honom, säger Sofia.

Vad betyder Jesus för dig?

– Jesus är min räddare. Lite som min idol som jag ser upp till och vill efterlikna. Han är god mot alla och har inga fördomar, säger Sofia.

– Jag kan alltid luta mig mot Jesus och få svar genom vad han säger i Bibeln. Han finns alltid där för mig, säger Alicia.

 

97078.jpgRashed Rashidi, 19 år, Borås, från Afghanistan:

Har du alltid trott på Jesus?

– För ett år sedan bytte jag religion från muslim till kristen. Nu har jag ett kors runt halsen och det betyder att jag tror på Jesus. Han dog på korset för mina synder.

Vad betyder Jesus för dig?

– I islam hittade jag ingen kärlek. Men kärleken finns hos Jesus. Jag tror att Jesus är Guds son och jag kan be till namnet Jesus, och han svarar mig. Jag känner Jesus i mitt hjärta.

 

97079.jpgErica Bergström, 19 år, Uddevalla:

Finns det saker du stör dig på hos Jesus, eller har svårt att förstå?

– Jag förstår inte allt när jag läser vad Jesus säger i Bibeln. Det klart man kan bli frustrerad nån gång då. Vad menar han med det där? Men då brukar jag fråga Gud eller pappa, som vet mer. Vi har fått lära oss på Nyhemsveckan att vi ska ifrågasätta när vi läser Bibeln. Man kan behöva brottas lite med Jesus ibland. Kommer närmare honom då.

Vad betyder Jesus för dig?

– Han betyder allt för mig. Jesus är meningen med mitt liv. En vän och en källa som jag kan hämta energi ifrån, som aldrig tar slut.

 

97080.jpgMelker Larsson, 17 år, Jönköping:

Vad tycker Jesus om att spela fotboll?

– Han tycker det är en jättebra sport, tror jag. De spelar mycket fotboll i himlen. Det är positivt. Vi är 20 lag som spelar här i dag, och när ungdomar samlas och spelar fotboll så blir det bra. Det är mest på kul vi spelar. Det är bra att träna sin kropp, det står det om i Bibeln.

Vad betyder Jesus för dig?

– Jesus är större delen av mitt liv. Jag går till kyrkan mycket, hänger där på fredagskvällarna med mina kompisar. Jesus är någon att vända sig till oavsett livet är tungt eller bra. Det är han som har skapat allt och gör att jag finns här.

 
 
Annons
Annons