Vilks stödjer antimuslimsk organisation

Konstnären Lars Vilks stödjer nu öppet den antimuslimska organisationen Sion, uppger SR Kultur. Han har tidigare sagt att hans deltagande i Sions konferens i New York nästa vecka endast är del av ett konstprojekt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var sedan Vilks sagt att han skulle kunna åka till ett möte med Ku Klux Klan som Sions ledare Pamela Geller bad honom dementera det som kunde uppfattas som att han jämställer Sion med den rasistiska organisationen.

Lars Vilks gick då, enligt Sveriges Radio, omedelbart ut i ett mejl, i vilket han gav sitt stöd till organisationen Sion. Han skriver att han inte har liknat Sion vid Ku Klux Klan och att han sympatiserar med organisationens värderingar.

– Jag vill väldigt klart markera att jag inte jämställer Ku Klux Klan med Sion. Sions kritiska granskning av politisk islam har jag inget emot, säger Lars Vilks till SR Kultur.

– Jag har inte tagit ställning till hur de använder sig av kritiken, men jag tycker att det alltid är berättigat att kritisera politisk islam, säger Lars Vilks vidare.

På frågan om han tycker att Sion är en extrem organisation svarar han:

– Det är en fråga om var man drar gränsen. I svenska förhållanden är den extrem, men i amerikanska förhållanden kan den inte ses obetingat på det sättet.

Sion är en förkortning för Stop Islamization of Nations.

TORPKONFERENSEN
Annons
Annons
Annons
Annons