20 000 på plats när Hillsong inledde konferens i London

Ett publikhav med 20 000 personer fyllde O2 arena när Hillsongs konferens drog i gång i London i onsdags.
– Det var som att bli knockad av Guds kärlek, säger Ulrica Stenstrand som är på plats.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Ulrica Stenstrand är både glad och upprymd när Dagen ringer upp. Som pastor i Lifecenter i Västerås är hon på plats på Hillsongs konferens i London tillsammans med ett 50-tal ungdomar och vuxna med kopplingar till församlingen. Trots att Ulrica Stenstrand varit på konferensen de senaste tio åren hade hon lika stora förväntningar i år. Och konferensens första dag gjorde genast starkt intryck.

Stark inledning

– Vi hade verkligen en fantastisk start. Det kändes både starkt och smort. Som att bli knockad av Guds kärlek, säger Ulrica Stenstrand på torsdagen.

Första kvällen predikade den amerikanske pastor Jentezen Franklin från Free Chapel, som för en vecka sedan talade på Europakonferensen i Uppsala. Hans budskap handlade om att Guds hand och kraft ger en extra dimension i allt man gör.

– Vi har alla gåvor och egenskaper som Gud har lagt ner i oss, men om Gud får vara med och lägga sin hand över det du gör blir allt perfekt, sammanfattar hon predikans budskap.

”Gud är personlig”

Trots 20 000 besökare känns mötena ändå personliga, menar Ulrica Stenstrand. Och med ett proffsigt arrangemang har man noga arbetat in konferensens tema ”closer” (närmare) symboliserat av en duva. Varje möte blir människor frälsta.

– Det känns som att de talar till dig personligen, och Gud är ju personlig. Jag blir påmind om att inte gå vidare i egen kraft utan att ha med Gud i allt.

För gruppen från Lifecenter är det olika delar från konferensen som betytt mest.

– När man talar med de som är med så kan det ha varit lovsången eller ett personligt möte med en annan person i korridoren mellan mötena som talat väldigt starkt. Upplevelsen är väldigt individuell och Gud möter människor på olika sätt, säger Ulrica Stenstrand.

Varför åker ni till London för att uppleva Gud?

– Gud finns lika mycket i Sverige och man kan möta honom var som helst. Här får man dock en större bild av vad Gud gör i Europa i dag. Man får möta så oerhört många kristna och tillbe tillsammans – det händer något speciellt då. Det är häftigt att vi i dagens samhälle kan fylla en arena med 20 000 kristna som lovsjunger Gud. Man inser verkligen att världen är global, vi är sammankopplade. Vi kommer hit och får påfyllning. När vi åker hem känner vi ”Yes!, vi kan göra det här”. Det är lite som en försmak av himlen.

Hillsong Conference London 2017

Årets Hillsongkonferens i London pågår mellan 2-4 augusti.

Gästtalare är Jentezen Franklin, huvudpastor i Free Chapel, och Craig Croeschel huvudpastor i Life Church. Även Hillsongs egna huvudpastorer Brian och Bobbie Houston finns på plats som talare.

Parallellt med den stora konferensen pågår två konferenser för barn och unga.

Konferensen äger rum i Londons stora O2 arena som har en publikkapacitet på 20 000 människor.