2019 flyttar Hönökonferensen in i nybyggd hall

Hönökonferensen i en nybyggd hall i stället för i tält. Det kan bli verklighet år 2019.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Som Dagen tidigare berättat beslutade Hönö missionsförsamling 2015 att bygga en hall för Honökonferensen. Nu är projektet lite tydligare i konturerna.

Missionsförsamlingen och Betelförsamlingens (Pingstkyrkan på Hönö) skolstiftelse har tillsammans bildat aktiebolaget Hönöhallen AB, som ska bygga och sköta driften, skriver Sändaren.

Hallen beräknas kosta 70 miljoner kronor och därför har missionsförsamlingen bestämt sig för att sälja SMU-gården som bland annat fungerar som matsal under konferenserna.

Två hundra platser

Totalt kommer det att finnas cirka 10 miljoner kronor att sätta in och missionsförsamlingens ordförande John Agnesson säger att det mesta tyder på att bolaget måste ta ett lån för att klara finansieringen.

Minst 2 800 sittplatser kommer det att finnas i hallen och församlingen ser möjligheter att använda den, bland annat för sitt barn- och ungdomsarbete.

När hallen inte används för konferens eller kristen verksamhet kommer den att hyras ut. Och om två år kan hallen vara klar, enligt beräkningarna.

– Vi är inte där än men vi har tagit flera steg i den riktningen, säger John Agnesson till Sändaren.

Årets Hönökonferens hålls den 1-9 juli, vilket blir den 73:e i ordningen.