743 attacker riktade mot kristna asylsökande

I en ny rapport beskriver Open Doors hur kristna utsatts för förföljelse på asylboenden i Tyskland.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tyskland har, precis som Sverige, tagit emot många asylsökande de senaste åren. Och i bägge länderna har rapporter kommit om att kristna trakasseras och hotas på asylboenden på grund av sin tro.

Nu har Open Doors, en organisation som specifikt jobbar med kristna som förföljs, försökt ta reda på hur omfattande problemet är i Tyskland. De konstaterar i en ny rapport att det förekommit minst 743 religiöst motiverade attacker mot kristna.

Enligt Open Doors kommer många av flyktingarna från länder med muslimsk majoritet. De har vittnat om att samma typ av förföljelse som de mött i sitt hemland, har de också fått uppleva på de tyska asylmottagningarna.

En iransk flykting berättar exempelvis att på väggen där han bodde hade någon skrivit: "Tiden har kommit då kristna ska halshuggas."

– Jag var chockad. I Iran kan sådant hända, men jag trodde aldrig att något sådant skulle hända i Tyskland, berättar han, enligt det pressmeddelande som Open Doors i Sverige har skickat ut i samband med att rapporten publicerats.

Där sammanfattar de också statistiken som finns i rapporten. 83 procent av dem som drabbats uppger att de mött flera typer av angrepp, 42 procent säger att de tagit emot dödshot av något slag och 56 procent säger att du utsatts för våldsamma övergrepp. Sexuella övergrepp mot kristna ska också ha förekommit. I de flesta fall ska övergreppen ha begåtts av andra asylsökande.

 

Läs mer om kristna asylsökande

Alla tidigare artiklar

Fakta:

Lilla Erstagården