Abdulwahid: ”Jesus bor i mitt hjärta”

Abdulwahid Sadiqi säger själv att han är en övertygad kristen. Men enligt Migrationsdomstolen är det bara en läpparnas bekännelse.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Det känns bra, säger Abdulwahid Sadiqi strax innan demonstrationståget börjar vandra i Junsele, från Filadelfiakyrkan till Migrationsverkets lokaler.

Ett 60-tal personer har slutit upp för att ge honom stöd, med plakat om religionsfrihet och kravet ”låt Abdulwahid stanna”.

När Abdulwahid Sadiqi själv berättar så är det på enkel svenska.

– Migrationsverket och domstolen har tagit fel beslut, säger han till Dagen.

– Jag vet inte varför, jag är kristen, Jesus finns i mitt hjärta.

Engagerad som dopförrättare

Peter Wilhelmsson är pastor i församlingen, och är en av flera som går i god för att den afghanske konvertiten är genuin i sin tro. Bland annat har Abdulwahid Sadiqi fått förtroende att delta i församlingsledningens möten, och har själv varit dopförrättare vid ett tillfälle.

– Vi bedömer att hans tro är äkta. Han delar med sig av sin tro, han är pålitlig som person och tar ansvar. Vi ser att han ska växa in i fler uppgifter, säger Peter Wilhelmsson.

Han berättar att församlingen får många frågor om kristen tro från afghaner, och att dessa frågor besvaras av Abdulwahid Sadiqi.

Beslutet att utvisa honom till Afghanistan ser han som horribelt.

Reagerade starkt

Peter Wilhelmsson berättar att han reagerat mycket starkt på de argument som använts, exempelvis att han omvändes till kristen tro så snabbt.

– I Afghanistan fick han kontakt med en kristen missionär efter att ha haft en dröm. Han stannade hos honom i två dagar, och där tog han beslutet att bli kristen och lät döpa sig. Migrationsverket har bedömt att man inte kan konvertera så snabbt och därför är han inte trovärdig. Men för mig som pingstpastor är det resonemanget horribelt. Det går tvärs emot vårt DNA som väckelserörelse.

Redan i den JO-anmälan församlingen gjorde använde tog de upp detta, att de ledande gestalterna i den första kristna historien förmodligen skulle underkännas som genuina i sin omvändelse av Migrationsverket.