17 maj 2021

En tidning på kristen grundAnnons
1 av 2

Digital kraftsamling för Världens Barn

Barnen i världen behöver oss extra mycket i det osäkra läge som råder. Läkarmissionen deltar även i år i Världens Barn-kampanjen, som också den påverkas av pandemin. Att stå och skramla med bössor går inte och de evenemang hösten brukar vara fylld av, ställs in, eller sker på andra sätt.

Just nu mobiliseras årets Världens barn-kampanj för fullt, fast på ett nytt sätt. Enligt Malin Duintjer, ny generalsekreterare för Riksinsamlingen Världens Barn får organisationer, frivilliga eldsjälar och public service tänka på nya sätt för att bidra till insamlingen. Mycket kommer ske digitalt. Det finns även digitala bössor som är enkla att använda.

– Vi har samlat en massa tips på vår hemsida där man kan delta i “Jorden runt” för Världens Barn eller tipsa och sprida en fin bok med Astrid Lindgrens berättelser som gjorts speciellt för Världens Barn.

Varför ska man engagera sig?

– Insamlingen betyder oerhört mycket för barns framtid. Och just nu drabbas barn i världen enormt hårt av pandemin, då samhällen stängs ner. Vi riskerar att barnen tappar de möjligheter vi byggt upp för hälsa, skola och trygghet, så det är extra viktigt att vi engagerar oss just nu.

Hur är det att leda kampanjen just i år?

– Jag upplever det än mer angeläget. Och vi i ledarroller har en än större uppgift just nu, i att vara lyhörda kring hur medarbetare, givare och partners anpassar sig och förhåller sig i det nya läget. Jag är verkligen imponerad över hur alla kring Världens Barn gjort allt för att ställa om för att kunna genomföra årets kampanj minst lika kraftfullt som vanliga år!

Text: Eva Nordenstam von Delwig

Läs mer och stötta Läkarmissionens arbete här: lakarmissionen.se


Årets tv-gala blir den 2 oktober och Sveriges Radio P4 planerar för 1200 timmars radio under kampanjen. Läs mer om galan på varldensbarn.se