03 augusti 2021

En tidning på kristen grundSponsored Content

Unga missionärer riskerar livet för Jesus

När Javid var 21 skjutsade han sina vänner i bil, påverkad av droger. Han kraschade våldsamt men både han och hans vänner överlevde mirakulöst. Mitt i tumultet mötte han Jesus och hans liv förändrades i grunden.

Bland Ljus i Östers lokala missionärer i världen finns många unga vuxna. Dels de som evangeliserar och planterar församlingar bland sitt eget onådda folk, ofta i en islamisk eller kommunistisk miljö. Men också de som sänds ut som missionärer till andra länder. Många av dessa åker officiellt för att arbeta på ett företag, men sanningen är att de verkar under täckmantel för en himmelsk uppdragsgivare. Tack vare ekonomiskt stöd från Ljus i Öster behöver de inte jobba heltid, utan kan fokusera på missionsuppdraget. Javid, som mötte Gud efter bilolyckan, missionerar just nu i ett land i Centralasien.

– Gud gav mig en kallelse och en dröm, som inspirerar mig att arbeta för Gud och betjäna människor, säger han. Jag älskar att kommunicera och jag använder den egenskapen till att berätta fritt om Kristus, och det ger mig glädje. Jag vill berätta för miljoner om Jesus, och vara bland dem som startar församlingar. I våra svåra tider är det ju kyrkan som är världens hopp!

När Javid var yngre levde han som kriminell och hade ännu inte tagit emot Jesus. En oktoberdag tog han, påverkad av droger, det ödesdigra beslutet att skjutsa hem sina vänner från en fest. Innan Javid förstod vad som hänt smällde det. Bilen voltade två varv och kraschade in i en pelare. Otroligt nog överlevde alla i bilen. De hade inte ens fått minsta skråma. Javid upplevde att Gud gav honom en ny chans och det var då han bestämde sig för att satsa 100 procent på Gud.

Javid, och flera andra missionärer vi träffat, beskriver sina val som en konsekvens av ett starkt möte med Gud. Att ge sina liv är deras respons. De har gjort tydliga val och prioriteringar, men beskriver samtidigt att valet var självklart. De har också fått uppleva att tron kostar, redan från början, men att det alltid varit värt det.

För varje person har Gud en personlig kallelse, som Han vill uppenbara, och det finns ingen åldersgräns för att tjäna Honom.

Det viktiga är inte heller att åka jorden runt. Precis där man är just nu kan man tjäna Jesus. Man kan tjäna i sin lokala församling, stötta och be för missionen som sker bland onådda folk. Ljus i Öster stödjer omkring 200 lokala missionärer runt om i världen.

Fotnot: Javid heter egentligen något annat.

Ge en gåva så vi kan sända fler missionärer!

Swisha till 900 36 25 | Bankgiro: 900-3625

Läs mer på ljusioster.se/mission