16 oktober 2021

En tidning på kristen grundSponsrat innehåll
Kvinna, Ljus i Öster

Tuyas personliga tragedi skapar förtroende för Jesus

I samma stund som Tuya berättar vad hon själv gått igenom öppnar föräldrarna upp och ber att få höra om den där Jesus som hjälpte henne när sonen var sjuk. – Tragedin har gjort det möjligt för oss att träffas och knyta an till varandra, säger Tuya, en av Ljus i Östers nationella arbetare i Kina.

Pojken på britsen har fått en tuff start. Han är knappt fyra månader gammal men svårt sjuk. Trots operationen fungerar inte tarmarna som de ska. Den lilla avföringspåsen på magen blir snabbt full och behöver snart bytas ut.

Det är en extremt pressad situation. Familjen har vakat vid bädden i fyra långa månader. Bara stomipåsarna kostar mer än föräldrarna lyckats skrapa ihop.

Men i Tuya ser de hopp. Varje vecka kommer hon och hennes familj förbi med bland annat välling och stomipåsar.

Oron de känner har hon själv känt. Familjerna hon möter på sjukhusen är därför öppna för att ta emot hennes utsträckta hand och lyssna när hon berättar om sin tro.

– De vill så gärna höra om Jesus. Om hur jag litar på Honom och hur Han hjälpte mig och min familj när min son var sjuk, säger hon.

Min berättelse har gjort det möjligt för oss att träffas och knyta an till varandra

—  Tuya, en av Ljus i Östers nationella arbetare i Kina

När Tuya berättar för den tibetanska familjen vem som hjälper henne att bära hennes bördor får de för första gången höra om Jesus. Hennes erfarenhet vinner deras förtroende. Hade situationen varit en annan skulle de religiösa övertygelserna och kulturella skillnaderna hindrat dem från att ta emot hjälpen. Men nu når hon hjärtan som andra inte når.

– Personligen är jag väldigt glad över att kunna säga till både tibetanska och muslimska mammor att vi egentligen inte är så olika. Tragedin har gjort det möjligt för oss att träffas och knyta an till varandra.

Tuya är tacksam över att hennes erfarenhet får vara till välsignelse för andra. Bördan de delar skapar samhörighet. Den får föräldrarna att strunta i de kulturella skillnaderna och trots allt söka hjälp.

Ljus i Östers stöd ger Tuya möjligheten att stötta och berätta för fler föräldrar om hjälparen när beskeden väger tunga.

Men vi känner fler som Tuya. Ljus i Öster är med och stöttar omkring 200 lokala hjältar på plats bland de mest svårnådda.

Ta möjligheten att ge vidare av ditt hopp och din tro genom att bli förebedjare eller genom att ge en gåva.

Var med och sprid Jesu kärlek i Kina och Tibet!

Swisha en gåva till 900 36 25 och märk den med “lokala hjältar” eller bli månadsgivare på ljusioster.se


Du kan läsa mer om våra lokala hjältar på här >