02 augusti 2021

En tidning på kristen grundSponsored Content

Allt som blir stort börjar smått

I programserien “PMU möter” på PMU:s youtubekanal berättar musikerna och pastorsparet Urban och Carina Ringbäck om hur deras engagemang för DR Kongo påverkat deras musikaliska arv genom åren.

Under intervjun avslöjar de också hur det går till när de skapar tillsammans, men även varifrån de hämtar sin inspiration. Genom sina personliga berättelser beskriver de både de svårigheter och framgångar de mött genom sin gemensamma karriär och ett över 40 år långt äktenskap.

– Det var musiken som förde oss samman, säger Urban Ringbäck.

I det här avsnittet får vi veta vad paret planerar för framtiden och hur de vill fläta samman musiken med sitt intresse för freds- och biståndsfrågor. Kärleken till det kongolesiska folket är en av anledningarna till parets stora engagemang och i höst kommer de att synas i samband med Pingstmissionens 100-årsjubileum för sitt arbete i DR Kongo. Urban har tidigare själv besökt landet där han inspirerats av både folket och kulturen i sitt skapande.

Urban beskriver i filmen sin fascination över hur bland annat Smyrnakyrkan i Göteborg varit en av de första församlingarna inom Pingströrelsen att sända ut missionärer till stöd för människorna i Kongo.

– Det började som ett mänskligt fiasko, säger Urban, men förklarar sedan vidare hur arbetet under åren i DR Kongo har vuxit fram till ett fantastiskt arbete.

– Allt som blir stort börjar smått, avslutar Urban.


Vill du också vara med och stötta PMU:s arbete i DR Kongo?

Swisha till 900 05 06, märk gåvan “DRKongo21”