Annons
Broder Yun den himmelske mannen.

”Den himmelske mannen” besöker Sverige

Mannen vars vittnesbörd om tortyr och mirakler i Kina kommer till Sverige i april med uppdateringar från den underjordiska kyrkan i Kina. Med berättelser om bibliska mirakler i vår tid vill Broder Yun, “Den himmelske mannen”, uppmuntra syskonkärleken mellan kristna världen över.

Broder Yuns vittnesbörd om tortyr och mirakler i Kina har berört en hel värld. Skildringarna av frimodiga, förföljda kristna har ingjutit både hopp och förtvivlan. Deras segrar blev våra, liksom deras lidande blev vårt lidande. Berättelserna knöt oss samman. Gamla historier som blivit högaktuella igen nu när delar av världen ser ut att sluta sig på nytt.

Som en respons på Kinas upptrappade aggressioner mot kristna kommer Broder Yun till Sverige för att återigen väcka kärleken till våra bröder i öst.

Broder Yun kan själv inte resa till Kina, utan besöker de länder som i århundraden engagerat sig och skickat missionärer till hans hemland. Han upplever att han har en skuld att återbetala till oss, eftersom evangeliet nådde honom genom skandinaviska missionärer. På Broder Yuns hjärta ligger en längtan att få se Europa återigen bli sändande nationer.

– Får han en inbjudan är han beredd att släppa allt och komma, säger hans kollega och tolk Uncle Tang.

Nu är det över 20 år sedan Gud hjälpte Broder Yun att på ett mirakulöst sätt att rymma från fängelset. Den 5 maj 1997 stapplade han på krossade ben ut ur sin cell och förbi de förblindade fångvaktarna.

Broder Yun hade en nyckelroll i den kinesiska husförsamlingsrörelsen och blev efter flykten från Kina den underjordiska kyrkans representant i väst. Sedan dess har han levt för visionen att ta evangelium till alla mellan Kina och Jerusalem genom Back to Jerusalem (BTJ), Ljus i östers partner i Kina. Broder Yun tränar BTJ:s kinesiska missionärer, bedriver lärjungaträning på nätet för kristna i väst och tillsammans med Uncle Tang reser han runt och uppdaterar världen om vad som pågår i den underjordiska församlingen. I vår kommer han att tillsammans med Ljus i öster resa på turné genom Sverige och Finland.

Kineserna lever i ett avancerat kontrollsamhälle där de övervakas av kameror och intelligenta datorer.

Det finns mycket att lära av de kristna kineserna. Evangeliet går fram genom personliga vittnesbörd och den underjordiska kyrkan består i dag av cirka 100–200 miljoner människor.

– Hemligheten med Kinas tillväxt är att alla troende är evangelister, berättar Uncle Tang.

Men kineserna lever i ett avancerat kontrollsamhälle där de övervakas av kameror och intelligenta datorer som kan förutse människors rörelsemönster. Covid-19-pandemin har även gett myndigheterna tillfälle att registrera alla telefoner, länka dem till människors ID-kort och skapa en mobilapp för att kartlägga människors resande.

Du kan alltså förvänta dig spännande vittnesbörd och ett förvandlande budskap under Sverige-Finland-turnén. Men även uppdateringar om förföljelsen i ett land som tagit stora kliv in i massövervakningens tidsålder. Vi vill också varna för risken att bli djupt berörd och ännu mer engagerad för våra syskon i öst.

Läs mer om Broder Yuns Sverigebesök >

Fakta

  • Det råder stor bibelbrist i Kina. Om Stockholm hade varit i samma situation skulle det endast finnas cirka 500 biblar i hela staden. Ljus i öster stöttar därför tryckning och spridning av kinesiska biblar.
  • Bibeln är under attack i Kina. Läs mer om den kommunistiska regimens eget bibeltolkningsprojekt här >
  • En kinesisk bibel kostar 30 kronor att trycka och sprida.


Hjälp oss trycka fler biblar!

Swish 900 36 25 märk “Kina biblar” | Bankgiro 900-3625 märk “Kina biblar”