Annons

”Så viktigt att få möta Gud på riktigt när man är tonåring”

Äntligen är det dags att samlas till Torpkonferens - ung som gammal! Elin Gren är ansvarig för Tonårskonferensen på Torp och hennes längtan är att många unga i midsommarhelgen ska samlas på Torp. - Jag tror att det är en väl värd investering i sin tro, i sin gudsrelation och i sig själv, säger hon.

Vad är det bästa med Torpkonferensen?

– Att få vara på en så genombedd plats och leva där under en vecka. Tänk allt som skett på den platsen under så många år! Lite varstans på området sitter folk och ber, pratar om Gud, vad helige Ande gör och också skrattar, lär känna, gråter och delar livet med varandra, säger hon och fortsätter:

– Torp är så mycket Gud på en och samma plats. Det blir så mycket Gud koncentrerat under en vecka och man får liksom se olika sidor av Gud. Man får uppleva allt från gudsmöten genom lovsångsdans och konst till hans närvaro under ett själavårdande samtal eller ett helande.

Elins relation till Torp började dock lite skakigt.

– Mitt första minne av Torp är när jag som barn var med på en fotbollsmatch i ett tält och kom bort från min pappa. Jag hade fullständig panik. Något år senare fick jag vattkoppor under konferensen, skrattar hon.

Men sen dess har det lyckligtvis gått bättre. Under tiden Elin gick på Götabro bibelskola blev hon involverad i konferensen via våffelkaféet och därefter via Frizon. Efter det var hon med på Tonårskonferensen för vilken hon nu tagit över stafettpinnen.

Vad längtar du mest efter?

– Det jag ser fram emot allra mest är nog den lilla bönestunden som vi har tillsammans innan vi håller nattgudstjänst. När Gud ger lite hintar om att “i kväll kommer det att hända grejer”. Och så kanske predikanten delar något och lovsångsteamet något. Den förväntan på Gud man känner då. Det är så ljuvligt att jag vill gråta lite när jag tänker på det!

Elin har ett särskilt hjärta för de unga generationerna, de som på grund av pandemin har missat mycket av det som många av oss tagit för givet.

– Jag sörjer för vad ungdomarna behövt gå igenom under den här pandemin, och vad de har missat. Att de som är 16 år nu förmodligen aldrig varit på en stor tonårskonferens. Jag kan se tillbaka på gudsupplevelser jag gjorde under min tonårstid. De bär än i dag! Och jag har märkt att också de som är 20 år äldre än jag har samma erfarenhet. Det gör att man verkligen förstår hur viktigt det är att få möta Gud på riktigt när man är ungdom. Jag hoppas att Torp ska få vara en plats dit ungdomar som kanske aldrig har varit på stora kristna konferenser vågar komma och få se att “Just det, vad många vi är!” och “Vad många det är som har brottats med samma saker som jag under pandemin.” Och så hoppas jag förstås att “Gud-poletten” ska trilla ner hos många. Att de ska få med sig mycket av både insikter och gudsupplevelser.

Just nu pågår förberedelserna inför årets efterlängtade Torpkonferens för fullt. Elin ser fram emot känslan av gemenskap.

– Som när man går från Ladan på väg till Mattorget men aldrig kommer dit för man möter någon man har träffat på Frizon och sedan någon från ett läger och därefter någon hemifrån. Jag älskar den känslan. Att det är så mycket relationer. Sedan måste jag förstås tillägga att detta naturligtvis är en väldigt romantiserad bild. Det är en hel del som känner sig ensamma på Torp och många som tycker de här mingelsituationerna är fruktansvärda. Det är jag väl medveten om, och det är något vi vill jobba för att hjälpa den som inte känner sammanhanget att ändå känna sig hemma på Torp.

Vad vill du säga till den som kanske tvekar lite inför att åka, eller som funderar på att göra andra saker över midsommar?

De flesta aktiviteter man kan ha planerat för midsommar kan man ju lika gärna göra veckan efter. Men Torpkonferensen är bara gång om året. Inte mycket annat man kan åka på är så förberett rent praktiskt eller i bön, och jag tror att det är en vecka som kommer att vara fantastisk – både för en själv och andra. Så kom! Det blir bättre om just du är där!

Jag tror att det är en väl värd investering i sin tro, i sin gudsrelation och i sig själv att åka på Torp!


Om Elin Gren

• Bor: Örebro, men kommer från Götene.

• Född: 1995.

• Församling: Immanuelskyrkan Örebro.

• Familj: En man och ett barn.

• Gör: Är snart färdig socionom. Ansvarar för Tonårskonferensen på Torp.

• Tycker om: Att spela spel och ha öppet hus i mitt hem. Det har vi varje vecka, det är roligt.


Mer om Torpkonferensen här >


Torpkonferensen på: Facebook | Instagram