Annons

Dagen på Torp 2022

Dagen medverkar i flera seminarier under Torpkonferensen. Kom, lyssna på och träffa oss!

Hitta någon att älska – och älska den du hittar

• Tisdag 21 juni kl 14–15 i Parktältet

Hur blir jag älskad för den jag är? Hur hittar jag den rätte? Gifta sig – är det inte lika bra att vara sambo? Hur får vi bra sex? Är livslång kärlek bara en romantisk dröm? Vi talar mycket om en hållbar värld och ett hållbart liv, men sällan om hållbara relationer. Malin Aronsson ställer frågor och Alf B Svensson ger praktiska och konkreta råd om hur du hittar någon du kan älska livet ut – och älska den du hittat. Utan att kärleken och lusten tar slut.

Malin Aronsson, journalist på Dagen med ansvar för bland annat relationsinnehåll. Alf B Svensson, erfaren psykolog, efterfrågad föreläsare och författare till ett flertal böcker.


Konspirationernas tid

• Onsdag 22 juni kl 14–15 i Ladan

Låg USA:s regering bakom 9/11? Dirigeras flyktingströmmar av George Soros? Är klimathotet en bluff? Blev det amerikanska valet 2020 stulet? Påverkades kyrkomötet i Nicea av pedofiler? Var pandemin planerad? Innehåller covid-vacciner mikrochip som möjliggör tankekontroll? Många tror det. Varför är konspirationsteorier så vanliga nu? Finns det gemensamma mönster? Är fakta och fantasier möjliga att separera? Hur kan kristna förhålla sig till olika förklaringsmönster?

Elisabeth Sandlund, ledarskribent på Dagen. Lars Johansson, lärare vid ALT. Micael Grenholm, teolog.


Vart har killarna tagit vägen – eller har de ens försvunnit?

• Onsdag 22 juni kl 14–15 i Stallets övervåning

I många församlingar finns det ett underskott på killar i ungdomsverksamheten, i andra är det inte så. Det finns idag ett pågående samtal om att kyrkorna har blivit för “feminiserade” – vad betyder det och stämmer det? Varför uppfattar så många att det är svårt att få just killar att stanna och bli engagerade i våra kyrkor? Men framför allt, vad kan vi göra åt det?

Fredrik Wenell, lärare på ALT och ledarskribent på Dagen. Julia Wellstam, lägerpastor på Hjälmargården, församlingsplanterare och jobbar med ungdomsledarfrågor i EFKs Sverigeprogram. David Lindé, ungdomspastor i Lugnetkyrkan Falun och engagerad i ungfrågor i EFK.


Unga vuxna som stannat och lämnat – vad kan vi lära?

• Onsdag 22 juni kl 16–17 i Gårdstältet

Många uppfattar att det är en strid ström av unga vuxna som lämnar frikyrkorna. För att bättre förstå vad det är som sker och vad vi kan göra åt det har ett gemensamt forskningsprojekt pågått under året där ALT, EFK, Pingst Ung och SAU samverkat. I det här seminariet kommer vi rapportera om våra upptäckter. Hur kan vi bättre förstå hur tron förändras i övergången från ungdom till vuxen – vad gör att någon växer till i tron, i stället för att växa bort?

Fredrik Wenell, lärare på ALT och ledarskribent på Dagen. Mattias Sennehed, pingstpastor och studentpastor på Linköpings Universitet. Maria Karlsson, lärare på ALT. Øyvind Tholvsen, pastor i Lugnetkyrkan Falun.


Jesustroende och helt olika uppfattning?

• Torsdag 23 juni kl 14–15 i Stallbackstältet

Polariseringen i politiken har blivit allt tydligare de senaste åren. Tydligt motstående uppfattningar om allt från flyktingpolitik, försvar, välfärd, kärnfamilj och klimat lyfts hela tiden upp som konflikt. Det finns Jesustroende kristna i alla riksdagspartier – och de kommer fram till helt olika slutsatser utifrån sin tro. Hur är det möjligt? I seminariet möter och samtalar Dagens redaktör Frida Park med kristna representanter för de olika riksdagspartierna inför valet i september.

Frida Park, opinionsredaktör på Dagen. Jakob Forssmed (KD). Alexander Christiansson (SD). Daniel Bäckström (C). Eva-Lena Gustavsson (S).


Frikyrkans historia – efter filmen...

• Lördag 25 juni kl 14–15 i Parktältet

För många är frikyrkans roll i samhällsutvecklingen okänd, men aktuella filmen “Frikyrkans historia” är ger en fascinerande berättelse om en normbrytande rörelse som format det svenska samhället under 175 år. Relevant och i många fall revolutionerande. Demokrati, kvinnligt ledarskap, radiomonopolet och religionsfrihet är några konkreta områden där frikyrkan var i framkant. Hur är frikyrkan relevant idag? Och vad har vi att lära av historien? Ta del av ett intressant panelsamtal utifrån filmen!

Felicia Ferreira, chefredaktör och vd på Dagen. Fredrik Lindé, filmskapare, producent och journalist. Rebecka Fredriksson, journalist.


Se till att skaffa en seminariebiljett i god tid!

För att delta i ett seminarium behöver du visa seminariebiljett eller konferenspass. Beroende på lokal är det ibland begränsat antal platser och de som köpt/hämtat ut en biljett släpps in först. Har du ett pass och vill vara säker på en plats, så rekommenderar vi att också hämta ut en seminariebiljett. Biljetter kan du köpa/hämta i Seminariedisken (dock för max två dagar i taget).

Är du tonåring (13-19 år) och har ett festivalarmband från Tonårskonferensen har möjlighet att gå gratis på seminarierna. Vill du vara säker på en plats? Se till att hämta biljett i Seminariedisken.

Mer information, hela seminarieprogrammet och priser hittar du här >