Annons

Hon är hotad till livet - ändå berättar hon om Jesus

I Västafrika lever flera onådda folkgrupper. Läget för de få kristna i den här delen av världen är väldigt tufft och har blivit allt tuffare de senaste åren. Extrem islamism breder ut sig och militärkupperna avlöser varandra. För den som tar emot Jesus är säkerhetsrisken betydande, och förföljelse är vanligt. Ändå väljer många att vittna om sin nyfunna tro.

“När jag var tonåring giftes jag bort med en man. Inte långt in i vårt äktenskap blev han kristen. Det var fruktansvärt, en skam. Jag ville bara fly hemifrån, men min man låste in mig så att jag blev kvar hemma. Vi började samtala och min man berättade om vem Jesus är och vad han gjort för mig. Mötet med Jesus förvandlade mitt liv och vårt äktenskap! Vi fick frid. Men jag försköts omedelbart av min familj, och pappa som är imam satte ett pris på mitt huvud.

Mötet med Jesus förvandlade mitt liv och vårt äktenskap.

—  Kvinna i Västafrika

Jag har fått en enklare vårdutbildning så att jag kan hjälpa till att skriva födelseattester vid förlossningar. Människor med enklare krämpor och sjukdomar kan jag ge lindring och medicin. Därför kallar man ofta på mig vid födslar, men också när någon dör. Både vid födslar och dödsfall är det vanligt att många samlas i flera dagar för att fira eller sörja. Då tar jag med mig en ljudfil med berättelsen om Jesus. Nästan alltid får jag dela berättelsen. Några från mitt folk har kommit till tro. Be för dem!”

Detta är ett inte helt ovanligt vittnesbörd från Västafrika. Kvinnan som beskriver sin väg till tro kommer från ett land i Sahelområdet där läget för de kristna är väldigt tufft och har blivit allt tuffare de senaste åren. Extrem islamism breder ut sig och militärkupperna avlöser varandra.

I många av länderna i detta område lever flera onådda folkgrupper. Bland dem är det vanligt med förföljelse och säkerhetsrisken är betydande för den som börjar läsa Bibeln eller väljer att ta emot och följa Jesus.

För att nå människor på platser som är omöjliga att gå till använder IBRA olika medieverktyg. Kortvågsradio kan tyckas vara riktigt gammaldags men är ofta det enda som når fram i krigszoner. När någon visar intresse för att få veta mer om vem Jesus är skickar IBRAs uppföljningsarbetare dem små minneskort som kan laddas upp i en dator eller mobiltelefon. IBRA har också utvecklat appar som vid en första anblick ser ut som väderappar eller miniräknare men som blir till en bibel när man trycker på rätt knappar.

Det finns i dag 5000 folkgrupper i världen som inte har fått en rimlig chans att få veta vem Jesus är. Närmare tre miljarder människor saknar tillgång till Bibeln på sitt eget språk och det finns ingen kristen kyrka i närheten. Många har aldrig mött en kristen som kan dela evangeliet med dem.

Men längtan efter Gud är nedlagd i människan sedan skapelsen, och åt den som tar emot Jesus ges frälsning, försoning, frid och evigt liv som gåva. Kvinnan i Sahel, och många andra i hennes situation, vittnar om att den glädje gåvan att tro på Jesus ger är större än någon nöd i denna värld.


Stötta IBRAs arbete

Vill du vara med och stödja arbetet med att nå världens onådda och utsatta folk med evangeliet? Läs mer om IBRAs arbete, hur du kan involvera din församling och hur du kan ge en gåva på ibra.se

En gåva just nu blir till:

150 kr – bibel eller e-bibel till någon som saknar en

300 kr – ett halvtimmesprogram på radio

5 000 kr – en mobiltelefon för uppföljningsarbete

25 000 kr – utveckling av en app

40 000 kr – lön för en uppföljningsarbetare under ett år

300 000 kr – ett års medieproduktion på ett nytt språk (sändningstid, produktion och uppföljning)

Swisha 900 07 61 eller bli månadsgivare här >


IBRA är en missionsorganisation som når öppna hjärtan i slutna länder med budskapet om Jesus. Med media som verktyg finns IBRA i 60 länder på 100 språk. Läs mer på ibra.se eller följ oss på sociala medier.

Facebook | Instagram


IBRA | Når öppna hjärtan i slutna länder