Annons

Jesusväckelsen i ayatollans Iran ropar efter biblar

Ayatollans försök att stoppa evangeliets framfart har varit förgäves. Med varje arresterad kristen sipprar i stället Guds ord allt djupare in i folket och just nu pågår den muslimska världens största väckelse i Iran.

Sedan ayatollan tog makten i Iran på 1970-talet har regimkritiker och konvertiter balanserat med en snara om halsen. Den som anser sig ha rätt att tycka fritt eller själva välja sin tro riskerar nämligen att bli kastad i fängelse eller offentligt avrättad.

När Nadia i 20-årsåldern blev kristen förstod hon därför vad som väntade.

– Jag visste vad jag signade upp mig för. Förföljelse är vad som väntar i ett land som Iran, säger hon.

Trots förtrycket var Nadia mycket frimodig, berättar vår iranska partner Arash och på bara några år tränade Nadia 250 lärjungar. Det ledde till att hon, som så många andra iranska kristna, kastades i fängelse. Men det enda Nadia tänkte på då, berättar Arash, var hur hon nu skulle kunna dela evangeliet med de andra kvinnorna i fängelset.

– Förföljelse är inget jag önskar någon, men det får oss att fokusera på det viktiga. För i den stunden finns det liksom inget annat, säger Arash.

De kristna kvinnorna tycker inte synd om sig själva utan funderar ständigt på hur de kan berätta om Jesus.

Då liksom nu blir många kvinnor arresterade i Iran. Men de kristna kvinnorna, berättar Arash, tycker inte synd om sig själva utan funderar ständigt på hur de kan berätta om Jesus. För att försöka få stopp på Nadia spärrade vakterna in henne i en isoleringscell. Dagsljuset nådde knappt in i cellen. Det var mörkt och det kändes otäckt, men mitt i misären påmindes Nadia om de trösterika orden i psalm 23.

– De verserna uppmuntrade mig, men jag insåg också att många skulle hamna här efter mig och att de också skulle behöva Guds ord.

Därför letade hon upp en liten, liten sten som hon använde för att rista in verserna i väggen. Det tog henne nästan två veckor att rista in hela psalm 23. Under de dagar hon satt i cellen såg hon också till att förbereda för dem som skulle komma dit efter henne genom att be för dem.

– Jag föreställde mig dem som skulle sitta här efter mig och jag bad för dem. Verserna som jag påmindes om var en uppmuntran för mig på en mycket mörk plats. Nu tror jag att många fler får läsa de här verserna.

Under hösten har medierna rapporterat om mängder med arresteringar i Iran och vi kan nog utgå ifrån att inskriptionen blivit läst några gånger.

Eftersom allt fler iranier blir kristna och längtar efter att dela Guds ord med sina grannar och cellkamrater finns det ett stort behov av biblar i Iran.

Eftersom allt fler iranier blir kristna och längtar efter att dela Guds ord med sina grannar och cellkamrater finns det ett stort behov av biblar i Iran. Redan nu sprider Ljus i Östers partner en del, men framöver hoppas vi på att sprida massvis. För vi tror nämligen att det ord som Nadia ristade in är levande och verksamt och att det är kraftfullt nog att sätta folken fria.

För 80 kronor kan vi trycka och sprida en bibel med tusentals hoppfulla verser. Vilka av dessa hade du själv ristat in? Vill du vara med och sprida dem tillsammans med oss?

Fotnot: Nadia och Arash heter egentligen något annat.


Stöd vår julkampanj!

Hjälp oss trycka och sprida biblar bland det iranska folket.

Swish 900 36 25, märk gåvan “Julkampanj” | Bankgiro 900-3625, märk gåvan “Julkampanj”


Läs mer på ljusioster.se/iranbiblar