Annons

En hel värld längtar efter frihet – och vi har nyckeln!

Vi som kyrka och Guds folk måste ställa oss upp och ropa ut att det finns frihet från vad som än håller människor fångna – och att vi känner vägen dit.

Om du sitter fast finns det bara en sak du längtar efter: att bli fri. Inget annat spelar någon roll.

Världen är full av fångar. Dömda fångar i fängelse. Krigsfångar. Slavar i modern människohandel. Människor sitter fast i drogernas klor. I kriminalitet och gäng. Är fångna i ångest, sjukdom eller tärande fattigdom. Vi är en fallen mänsklighet som är slav under synden.

Jesus kom till världen för att sätta fångar fria. Varhelst han kom predikade han glädjens budskap och gjorde precis det: botade sjuka, befriade från ångest, tvivel, synd. Rätade ryggar krökta under den här världens alla plågor. Vart han gick bröt friheten fram, och i sekel efter sekel under två tusen år har människor fått göra den erfarenheten: Att friheten har ett namn: Jesus.

Ännu i dag hörs runt om i vår värld mänsklighetens rop på frihet: Vi hungrar, vi lider, vi har ångest! Befria oss!

Därför handlar Torpkonferensen 2023 om frihet. Vi som kyrka och Guds folk måste ställa oss upp och ropa ut att det finns frihet från vad som än håller människor fångna – och att vi känner vägen dit.

Jesu programförklaring handlar om frihet för hela våra liv. Här på jorden, och i evigheten. I mötet med honom blir människor fria. Kvinnor blir befriade från värderingar och traditioner som har förtryckt och hållit dem, deras mödrar och deras döttrar fångna i generationer. Människor som i generationer ansetts kastlösa, underordnade eller inte värdiga får sitt människovärde upprättat. Den som plågats av oro och ångest hittar vägen ut. Frihet sker, människor får hopp. Samhällen förvandlas.

Frihet finns. För dig. För vårt land. För världen. Låt oss samlas kring honom som är friheten, bli fria och rustas till att dela den friheten vidare.

“Kom till mig, alla ni som törstar” ropade Jesus, och den uppmaningen gäller än i dag.

Kom! Kom och få din längtan mött, din törst släckt.

Välkommen till Torpkonferensen 19–25 juni 2023!


Några av talarna under årets vecka är:

Mimmi Botica – “Frihet har ett namn”

Tomas Sjödin – “Frihet till ett försonat liv”

Ellen Hemström – “Frihet till en sann identitet”

Symphorien Bouassi – “Frihet för de fångna”

Julia Wellstam – “Nya vägar till frihet”

Hans Jansson – “I Frihetens tjänst”

Ingmar Forss & Linalie Newman – “Gå med frihet”

Mikael Tellbe – bibelstudier

Läs mer och följ uppdateringarna på Torpkonferensens hemsida.