INNEHÅLL FRÅN IRR TV/MEDIEMISSION
INNEHÅLL FRÅN IRR TV/MEDIEMISSION

Det här har jag väntat på i hela mitt liv!

Glädjetårarna kommer då den här kristna kvinnan i Burjatien fick ta emot en kristen bok på sitt eget modersmål för några veckor sedan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Den 18 februari 2020 var en stor dag för den östsibiriska burjatstammen. Tidigare har de burjatiska församlingarna inte haft något evangeliserande material tillgängligt på burjatiska, men den här dagen fick de ta emot de första kristna böckerna på sitt eget språk. 

Jakuterna, eller Sachafolket, är en etnisk grupp av turkiskt ursprung med ca en halv miljon människor. Jakuterna bor huvudsakligen i delrepubliken Sacha i den ryska Fjärran Östern. De fick också en evangeliserande kampanjbok på sitt eget språk.

Förutom burjater och jakuter, får också deras släktfolk mongoler en kampanjbok. Böckerna håller på att levereras till församlingar. Mongoliets tre miljoner människor får nu en möjlighet att läsa evangeliet på sitt eget språk.

MedieMission International tryckte i början på detta år 20 000 Kraft till förändring-böcker på ett sibiriskt tryckeri.
Vi tackar våra vänner för bönerna och det ekonomiska stödet för detta litteratur- och evangelisationsprojekt.

Mediemission International/ redaktionen

 

Burjatien

IRR_karta_Burjaten


Burjater är ett östligt mongolfolk om cirka 436 000 individer bosatta huvudsakligen i södra Sibirien, främst i området kring Bajkalsjön i Burjatien vid gränsen mot Mongoliet samt längs floderna Jenisej, Lena och Angara.


SMS till 72980
Skriv MMI500 för 500 kr i gåva
Swish 123 45 488 22
Pg 900 307-0


90-konto

Kyrkan under isoleringen
MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat