INNEHÅLL FRÅN LJUS I ÖSTER
INNEHÅLL FRÅN LJUS I ÖSTER

Said är en av Ljus i Östers missionerande hjältar

Varje dag arbetar Ljus i Östers missionärer världen över för att nå de som ännu inte hört talas om Jesus. På en del platser är uppdraget förenat med ren livsfara. Said Protopopov är en av våra lokala hjältar som sprider Jesu kärlek i Sacharegionen i Sibirien.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Said har ett stort hjärta för Sacha-regionen. Många av invånarna bor ute på landsbygden och då krävs långa resor i bil, ofta på den frusna floden Lena. Varje resa i det extrema klimatet är förenat med direkt livsfara, speciellt vintertid då det kan bli nedåt 60 minusgrader 

Vi får följa med Said i bilen ut till en by i närregionen. Det är en hisnande känsla att köra flera mil på floden som under vinterhalvåret fungerar som bilväg. Said berättar att det är som allra mest kritiskt på våren och hösten, då isen är som mest instabil. Det är ett tiotal personer samlade i det lilla huset ute på landsbygden. Vi bjuds på torkad fisk, te och kakor. Said delar några bibelord, vi sjunger lovsånger på språket Sacha (som pratas av en miljon människor i regionen) och människorna i gruppen delar sina vittnesbörd. Berättelserna är många och vittnar om Guds storhet och godhet.

När vi kommer tillbaka till Jakutsk, residensstaden i regionen, får vi lite tid att sitta ner med Said. 

– När jag var 15 år fick jag en hjärntumör och trodde livet var över, berättar han. Jag började söka Gud och när jag låg på sjukhuset kom 2 killar och visade Jesusfilmen. Något i mig förvandlades och jag bad frälsningsbönen i den inbjudan som följde. 

Said bor i Jakutsk tillsammans med sin fru och två barn. Många muslimska migranter från Uzbekistan och Kirgizistan kommer till staden och Said vittnar ofta för dem. Said berättar att han är bra på uzbekiska, och att han ofta använder arabiska varianter av bibelpersoner.

– Det är viktigt att bygga relationer och att dela en ordentlig måltid tillsammans med dem. När jag byggt upp en relation börjar jag dela evangeliet med dem. Via de hemgrupper som bildats har flera av grannarna kommit till tro och de delar i sin tur evangeliet med sina vänner.

Ljus i Öster stödjer drygt 200 lokala missionärer runt om i världen. Många av dem arbetar på platser där det är direkt farligt att bedriva missionsarbete, och flera verkar i regioner där inga andra missionsorganisationer har någon verksamhet. Tillsammans har vi ett gemensamt mål – att Jesu kärlek ska nå alla folk.

Läs mer om våra andra hjältar på ljusioster.se/lokalahjaltar

#lokalahjältar

Stöd våra lokala missionshjältar:
Swish: 900 36 25
Märk gåvan
"Lokala hjältar"

www.ljusioster.se


Ljus i Öster_16x9_logo

Hagia Sofia blir moské