Ärkebiskopen debuterar som programledare i Karlavagnen

Ärkebiskop Antje Jackelén blir en av årets programledare i Karlavagnen Sommarkväll. Hon kommer att prata med lyssnarna om hur deras tro ser ut.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det blir extra många debutanter i årets upplaga av Karlavagnen Sommarkväll, som sänds i P4. Första programmet gick i går måndag.

I programmet samtalar kända svenskar med lyssnarna om olika ämnen. Ämnesval gör programledaren, och ärkebiskop Antje Jackelén har sagt att hon vill tala med lyssnarna om tro.

Bland de andra nykomlingarna i programledargruppen finns retorikern Elaine Eksvärd, artisten Andreas Lundstedt, skådespelaren Saga Becker, Astrid Assefa, Lia Boysen, Stefan Einhorn och före detta partiledaren Göran Hägglund.

Elaine Eksvärd kommer att tala om hur det är att leva med barn med särskilda behov. Professorn och författaren Stefan Einhorn säger att han är glad över att få vara programledare:

– Jag är jätteglad över förtroendet att vara programledare i Karlavagnen Sommarkväll och kommer att ta upp ett par ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. De är också oerhört viktiga eftersom de i grunden handlar om mänsklighetens överlevnad, säger han.

Läs fler artiklar om ärkebiskop Antje Jackelén

Alla tidigare artiklar