Arne Höglund har avlidit

Pastor Arne Höglund har avlidit. Han blev 84 år gammal.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under helgen drabbades Arne Höglund av en stor stroke och avled på Umeå universitetssjukhus.

På hans Facebooksida berättar familjen att de hann samlas vid Arnes sida under de sista dagarna.

"Vi har fått dela ljusa minnen, sjungit hans älsklingsånger och tröstat varandra i sorgen. Vi är tacksamma för att ha fått dela livet med Arne. Hans kärlekshandlingar lever vidare i våra hjärtan."

Arne Höglund, som under många år var verksam som riksevangelist inom Svens­ka Missionsförbundet, fick i samband med Evangelistfondens årliga stipendieutdelning 2013 ta emot pris som Årets hedersevangelist.

Västerbottens-Kuriren skriver att Arne Höglund var verksam som pastor på flera orter i Västerbotten under många år. Bland annat i Hällnäs, Åmsele och Lycksele.

Hösten 2001 tog Arne och Lotten Höglund över som föreståndarpar för Skandinaviska turistkyrkan i turistmetropolen Puerto de la Cruz på Teneriffa. Fem år senare återvände de till Kanarieöarna, men denna gång till Skandinaviska turistkyrkan i Playa del Inglés på Gran Canaria.

Arne Höglund var gift med Lotten och de fick tre barn, Per, Jan och Charlotte.

Västerbottens-Kuriren skriver att Arne Höglund har närmare hundra sånger representerade i olika musikproduktioner. I början av 1990-talet blev han rikskänd då han under två år fick med melodier som han skrivit i melodifestivalen. Hans melodi Annie, som framfördes av dåvarande svärdottern Laila Dahl, tävlade i melodifestivalen 1991. Tre år senare tävlade hans son Jan Höglund med melodin Kärlekens vind.