Åsa Waldau lämnar Knutbyförsamlingen

Åsa Waldau, ”Kristi brud”, slutar som pastor i Filadelfiaförsamlingen i Knutby.
- Åsa har funderat över livet. Hon känner att hon vill gå vidare, säger pastorn och föreståndaren Kim Wincent till Expressen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Åsa Waldau kom till Filadelfiaförsamlingen i Knutby 1993 sedan hon blivit osams med ledningen i Uppsala pingstförsamling. 2004 blev hon i pressen känd som "Kristi brud", efter att hennes lillasyster Alexandra Fossmo blivit mördad av församlingsmedlemmen Sara Svensson - under påverkan av den nu livstidsdömde Helge Fossmo.

Föreståndaren Kim Wincent säger till Expressen att Åsa Waldau vill gå vidare i livet.

- Åsa har en stor initiativkraft och hon har skapat det mesta som vi håller på med i församlingen. Vi får försöka förvalta det som Åsa har byggt upp. Hon är en visionär och idéspruta - det är kanske inte så konstigt att hon vill gå vidare. Det är naturligt, säger han.

- Jag vill inte gå in på vad hon ska göra - hon har så mycket på gång.

Åsa Waldau har sedan det uppmärksammade mordet byggt upp ett spa i Knutby, hon har spelat in en skiva, skrivit en bok och nyligen medverkade hon på nattklubben Spy Bar på Stureplan i Stockholm.

- Åsa vill inte prata förrän på lördag, allt måste få ha sin gilla gång, säger presskontakten Kristina Kuling till Expressen.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar