Åsa Waldau vill stoppa Knutbyfilm

De dramatiska händelserna i Knutby 2004 ska nu bli film. Åsa Waldau, pastor i Filadelfiaförsamlingen, protesterar mot filmen och vill att den stoppas, skriver tidningen Metro.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Filmen "Vägen hem" regisseras av journalisten Karin Swärd, känd från TV4:s samhällsprogram "Kalla fakta". Det är mycket autentiskt material i filmen, både predikningar och förhör. En del av poliserna som var med under utredningen är även med i filmen och spelar sig själva, uppger Aftonbladet.

Åsa Waldau är starkt skeptisk mot att filmen spelas in. Hon menar att det är bedrövligt och att filmen borde stoppas. Knutbypstorn Kim Wincent menar också att regissören Karin Swärd kommer använda material som hon lovat att inte använda.

- När det spelades in gjordes en muntlig överrenskommelse om att materialet inte fick användas i några andra sammanhang än de tidigare dokumentärerna. Nu bryts den överrenskommelsen. Det känns olustigt. Dessutom ska de ha smygfilmat oss. Det är smaklöst, säger Kim Wincent till Aftonbladet.

Filmteamet är nu på plats i Knutby. Rollerna som Helge Fossmo, Åsa Waldau, Kim Wincent och barnflickan Sara Svensson spelas av professionella skådespelare.

"Vägen hem" beräknas ha premiär i december. Därefter sänder TV 4 en serie i tre delar.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar