Barnhem vill bryta samarbete med församlingen

Barnhemmet Love and Grace Mission vill inte längre ha med Filadelfiaförsamlingen i Knutby att göra. Nu lutar församlingen åt att helt avsluta samarbetet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Förra veckan träffade Kim Wincent och Peter Gembäck tillsammans Ethel Vincent, föreståndare för barnhemmet Love and Grace Mission i Coimbatore i Indien som församlingen stöttat. Hon vill nu bryta samarbetet med församlingen.

Församlingen har stött barnhemmet sedan 2000 och enligt Aftonbladet har samarbetet fungerat bra fram tills för drygt ett år sedan.

Då Ethel Vincent besökte Sverige i somras för att diskutera barnhemmets framtid fick hon inte träffa avhoppare och den nu häktade pastorn ska ha hotat med att dra in stödet till barnhemmet om hon inte gjorde som de ville.

– Jag vill inte längre vara kopplad till deras doktrin och kontroll, säger Esther Vincent till Aftonbladet.

Hon befinner sig i Sverige för att skaffa nya sponsorer till barnhemmet där det just nu bor 36 barn.

Har fått nya sponsorer

Kim Wincent berättar att församlingen bjudit in henne och betalde hennes resa till Sverige, för att träffa henne och reda ut allt. Hon valde dock att bo på ett annat ställe och församlingen fick inte veta att hon var i Sverige förrän efter några dagar.

– Det har varit en del missförstånd och vi ville bara förklara att vi är nöjda med hennes arbete och inte vill lägga oss i det.

Men barnhemsföreståndaren vill bryta kontakten med församlingen och hade redan skaffat en del nya sponsorer. En del av de nya vill under inga omständigheter samarbeta med Knutby Filadelfiaförsamling, och nu lutar det åt att församlingen drar sig tillbaks från barnhemmet.

– Hon har nya sponsorer från och med juni, så vi har sagt att vi bidrar i maj också. Inget är bestämt än men allt tyder på att vi slutar sedan.

– Det är tråkigt för att vi har varit med och byggt upp det här från grunden, så det är inte lätt att bara släppa. Men jag hoppas att allt ordnar sig för henne och att hon fått tag på allt hon behöver.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar