Vem minns mest?

Hur många bibelord kan du utantill?
lInte så många?
Nu finns chansen att ändra på det - ett helt nytt material, BibelMemo, hjälper dig att minnas.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Bilagor


Är du född på 1940 och -50-talen så är du säkert mer van vid att lära dig psalmer och böner utantill. Det ingick då till och med i skolans undervisning. Det gör det inte i dag. Ungdomar har ingen tradition av att memorera vare sig "Vår Fader" eller det klassiska bibelordet i Johannes 3:16. Det är en brist, tyckte fyra lärare på Mariannelunds folkhögskola. De tog saken i egna händer och har nu sammanställt ett material för vår tid i bibelmemorering.

Materialet består av en guidebok, 132 memoreringskort i 11 kategorier, förvaringslåda och ett skinnfodral.

- Guds ord behöver integreras tydligt i livet, sjunka in i oss. Det är viktigt att inte bara följa sin egen känsla utan ha Guds ord inom sig. Det finns en helt ny generation kristna som aldrig ens har haft förmånen att memorera Bibeln på ett genomtänkt sätt. Nu har de chansen, säger Otto Rimås, en av initiativtagarna.

Man kan blanda och använda korten som man vill. Memorera en hel kategori eller plocka och välja ut olika. Oavsett hur man gör är tanken att de kort man aktivt använder läggs i skinnfodralet för att kunna ha dem med sig, i jeansen, väskan eller jackfickan.

Lilla Erstagården