BILDSPEL: Drottningen och prinsessparet hos påven

Drottning Silvia, prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill och prinsessan Leonore på besök hos påven i Rom. Se bildspel här.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Mötet med påven Franciskus ägde rum måndag förmiddag och verkar av rapporterna av döma ha varit både lättsamt och med allvarlig underton. Lättsamt därför att prinsessan Leonore satt i drottning Silvias knä och charmade påven. Allvarligt därför att den svenska drottningen diskuterade trafficking och handel med utsatta barn, ett ämne som även påven är engagerad i.

Med vid audiensen i det Apostoliska palatset var även prinsessan Madeleine och hennes make Chris O´Neill. För den senare, som själv är katolik, var audiensen extra betydelsefull, skriver Expressen. När han hälsade på påven sjönk han ned på knä och kysste påvens ring. 

Anledningen till det svenska kungahusets besök i Vatikanen är seminariet Human Trafficking with Special Focus on Children där drottningen är en av deltagarna tillsammans med barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér, justitiekansler Anna Skarhed och professor Martin Ingvar.