Biljetter till påven sålde slut på nolltid

En timme. Så snabbt tog de 10 000 biljetterna slut till påven Franciskus besök i Malmö arena.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det blir fullsatt i Malmö arena när påven Franciskus framträder där den 31 oktober. När biljetterna släpptes på fredagen var det full fart på försäljningen direkt.

– Det gick väldigt fort, säger Emilie Ekelund som är kommunikatör på Lunds domkyrkoförsamling, till SVT.

Dag Tuvelius, projektledare i Svenska kyrkan, säger att det visar vilket stort intresse det finns för påvens besök inom alla grupper.

Och ärkebiskop Antje Jackelén kommenterar på Twitter: "Glädjande med det stora intresset!".

Katolska kyrkans biskop i Sverige, Anders Arborelius, tror att det stora intresset beror dels på att påven är den katolska kyrkans överhuvud, dels på hans personlighet.

– Medier och allmänheten har slutit påven till sitt hjärta. Det beror både på det han säger och på hans gester. När han till exempel åker till flyktingarna på Lampedusa och Lesbos gör han ett enkelt och ödmjukt intryck.

– Han sätter de fattiga och utsatta i centrum, säger Anders Arborelius enligt TT.

Som Dagen skrivit kommer påven till Sverige för att uppmärksamma att det är 500 år sedan reformationen inleddes. Evenemanget är ett samarrangemang mellan lutheraner och katoliker.

Ambitionen är att få många ungdomar i publiken på Malmö arena och cirka 1 000 ungdomsbiljetter kommer att släppas senare. Vissa platser är reserverade för rullstolsburna och döva.

Under sitt Sverige-besök kommer påven förutom Malmö också att besöka Lund. På programmet står bland annat ett möte med kungaparet och en ekumenisk gudstjänst i Lunds domkyrka.

Fakta:

Statsministeromröstning