Billy Graham manar USA till omvändelse

Den världsberömde evangelisten ser tecken på att det amerikanska folket vänder sig från Gud. I ett skarpt uttalande varnar Billy Graham för framtiden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Evangelisten Billy Graham är en av 1900-talets mest betydande kristna profiler och  har varit andlig vägledare för flera amerikanska presidenter. Nu är han 93 år och gör få offentliga framträdanden.  

I ett uttalande skriver dock Billy Graham att hans hjärta värker för USA och dess bedragna folk. Han berättar att hans fru Ruth för flera år sedan läste utkastet till en bok där han tog upp hur moralen försämrades och hur falska gudar som sex och teknologi dyrkades av människor. Hennes reaktion var: "Om Gud inte straffar USA, så måste Han be om ursäkt till Sodom och Gomorra."

Ruth Graham lever inte längre, och Billy Graham frågar sig i sitt uttalande hur hon skulle reagerat på dagens situation. Sedan dess har "miljoner bebisar blivit aborterade, något som vår nation knappt verkar bry sig om. Självisk njutning, stolthet och brist på skam över synden är nu kännetecken för den amerikanska livsstilen."

Billy Graham menar att ju längre folket befinner sig från Gud, desto mer kaos blir det i världen. Han manar till ånger och omvändelse.