Biskop efter attacken på Drottninggatan: ”Samlas kring hoppet och bönen”

Flera kommentarer kring terrorattentatet i Stockholm.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Kaos råder i centrala Stockholm, då stora folkmassor var ute i omlopp strax efter terrorattentatet, där en lastbil körde in i en folkmassa för att sedan krascha in i Åhléns.

Flera kyrkor hålls öppna, och flera kyrkoledare har också kommenterat händelsen i sociala medier.

"Alla råd vi fått lära gäller än: Behåll lugnet. Sprid inte rykten. Var kritisk. Som kristen vill jag säga: samlas kring hoppet och bönen", skriver Lunds biskop Johan Tyrberg på Twitter.

Fredrik Modéus, biskop i Växjö, skriver på Facebook:

"Det ofattbara har plötsligt skett i vårt land. Det vi tidigare läst och sett i nyheterna från Paris, Kabul, New York, Baghdad, Berlin och Nice tycks nu ha skett i Stockholm. Jag ber för offer, anhöriga och gärningspersoner. Jag ber för polis, sjukvård och räddningstjänst. Jag ber politiker och samhällsinstitutioner som nu sätts på prov. Jag ber för vårt land, att vi slår vakt om vårt öppna samhälle. Ett samhälle som öppnar famnen snarare än knyter näven. Ett samhälle där kärlek är starkare än hat. Ett samhälle där utanförskap bryts. Ett samhälle där alla behövs."

Även flera politiker har redan kommenterat händelse:

– Sverige har blivit attackerat. Allt tyder på att det är ett terrordåd. Vi tänker på offren, deras familjer och de skadade, lyder statsminister Stefan Löfvens officiella kommentar.

– Bestört och bedrövad över att följa det misstänkta terrordådet i Stockholm. Tankar till de anhöriga som idag får besked ingen ska behöva få, skriver KD-ledaren Ebba Busch Thor på Twitter.

– Fruktansvärt attentat i Stockholm, många tankar till offrens familjer. Viktigt att undvika spekulation och låta polis mfl. göra sitt jobb, skriver M-ledaren Anna Kinberg Batra.

Läs mer om terrorattacken på Drottninggatan

Alla tidigare artiklar
Debatt