Carin Dernulf blir Equmenias ansikte utåt

Carin Dernulf, pastor och föreståndare i Centrumkyrkan i Sundbyberg, blir ny generalsekreterare i kristna ungdomsorganisationen Equmenia efter Patric Forsling.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

- Det känns otroligt spännande. Jag hoppas att vi ska kunna nå ännu fler barn och ungdomar och bli ännu bättre ledare, så att vi kan fortsätta växa. Barn- och ungdomsarbetet är ju helt avgörande för kyrkans framtid, säger hon i ett pressmeddelande.

Equmenias ordförande Joakim Lundqvist säger till Dagen att det bland de femton som sökte tjänsten fanns många goda kandidater.

- Att vi vi fastnade för Carin beror bland annat på att hon funnits med länge i ekumeniska sammanhang. Hon har dessutom god erfarenhet av att arbetsleda ett stort team och är van att tala både till ungdomar och till vuxna.

Under flera år har hon varit en uppskattad talare på Hönökonferensen, som drivs av en församling i Equmeniakyrkan.

Carin Dernulf kommer från Göteborg, är 37 år gammal, utbildad personalvetare och har studerat teologi på EFS-ägda Johannelunds teologiska högskola. Sedan 2002 har hon arbetat både som ungdomsledare, ungdomspastor samt pastor och församlingsföreståndare i Centrumkyrkan i Sundbyberg.

Sin samfundsmässiga bakgrund har hon i Svenska alliansmissionen.

- Att hon kan komma lite utifrån in i vår verksamhet är ytterligare en positiv sak. Det kan ibland behövas att någon med lite nya ögon kommer in i en organisation och bidrar med nya tankar och inspiration, säger Joakim Lundqvist till Dagen.

Carin Dernulf är för närvarande föräldraledig och kommer att tillträda tjänsten under hösten 2015.

Hennes företrädare Patric Forsling slutar den 31 mars och blir ny pastor i Betlehemskyrkan i Gävle.

Equmenia bildades som en federation 2007 och blev ett ungdomsförbund 2012 i samband med att Equmeniakyrkan bildades. Equmenia är en sammanslagning av Svenska Baptisternas ungdomsförbund (SBUF), Svenska missionskyrkans ungdom (SMU) och Metodistkyrkans ungdom (MKU).

Cirka 370 föreningar finns runt om i landet och elva personer är anställda nationellt och lika många i regionerna.