Carola avslutade 100-årsjubileum av Nyhemsveckan

Hela midsommarhelgen var det feststämning på Nyhemsveckan, med stort fokus på konferensens 100-årsjubileum.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Att försöka återblicka på hundra års konferenser görs inte i en handvändning, men Nyhemsveckan gjorde ett försök under lördagens jubileumsfest.

– Vi hade en form av jeopardy-tävling mellan tre lag från tre olika generationer som tävlade mot varandra, och med det ville vi spegla vår historia genom att använda oss av olika sånger och skeenden som betytt mycket genom åren, berättar Marcus Ardenfors, ordförande i programkommittén på Nyhemsveckan.

I övrigt vill han beskriva den avslutande möteshelgen som präglat av ordet tacksamhet. Tacksamhet över att ha kunnat hålla igång en konferens så länge – och tacksamhet av att få vara del av något större.

”En fantastisk predikan”

– Daniel Alm höll en fantastisk predikan på jubileumsgudstjänsten på kvällen om vad som kännetecknar Pingströrelsen, och uppmanade till att vi skulle fortsätta vara drivna av Anden. Det speglade hela känslan väldigt bra, säger Marcus Ardenfors.

För att fullborda lördagens firande fyllde Carola Nyhemshallen till i princip sista stolsplats sent på lördagskvällen. En helt klart värdig avslutning, enligt Marcus Ardenfors.

– Det var väldigt roligt, en riktigt välfylld Nyhemshall som fick fira hundra år tillsammans. Hela helgen har varit makalöst bra, vi är tacksamma till alla som kom och framförallt tacksamma till Jesus. Efter 100 år fortsätter Nyhem att utvecklas och det känns jättebra, säger Marcus Ardenfors.

Statsministeromröstning