Christiansson: ”Inte konstigt att folk röstar på SD”

Jerusalemsångaren Ulf Christiansson har väckt uppmärksamhet på Facebook efter att han uttryckt förståelse för dem som röstar på Sverigedemokraterna. Själv vill han tona ner dramatiken.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Observera att den här artikeln publicerades i den 17 september 2014. På grund av spridning i sociala medier dyker den ibland upp på Mest lästa-listan på Dagen.se.

– Det handlar inte om att svika människor som är i nöd. Men vi måste våga prata om problemen med massinvandringen och jag är så trött på denna förbudskör som skriker när man ställer obekväma frågor, säger han till Dagen.

Själv röstade han dock inte på Sverigedemokraterna i söndagens val, utan valde att rösta blankt. Men han menar att den som tror att 13 procent av svenskarna är rasister begår ett stort misstag.

– Det här handlar om något annat. Vi har i dag ett hot över hela Europa när det gäller islam. Extremism och besinningslöst hat mot vår existens och civilisation är uttalad så gott som varje dag, skriver Christiansson i sitt inlägg.

Men alla partier tar väl avstånd från islamistisk extremism?

– Jo, men så fort man pratar om det här blir man uthängd som islamofob och främlingsfientlig. Jag fattar inte varför vi är så rädda. Den enda som vågar prata om detta är Jimmie Åkesson och därför är det inte alls konstigt att folk röstar på Sverigedemokraterna. Ändå behandlas Åkesson som om han vore spetälsk.

Själv blev Ulf Christiansson varken förvånad eller särskilt orolig när han såg Sverigedemokraternas valframgångar, och menar att förklaringen just finns i tankarna ovanför. Av reaktionerna på Facebookinlägget säger han att 90 procent varit positiva.

– Vanligt folk tänker och det ligger en massa rädsla och frukan i detta med att vara politiskt korrekt. Samtidigt tror jag inte att ett politiskt system kan rädda oss och jag sätter inte mitt hopp till det. Vi behöver vända om till Gud som nation, för jag det kommer att bli enorma omvälvningar framöver och vi kommer stå rådlösa och förlamade inför de vågor som kommer.

Finns inte bland Sverigedemokraternas väljare också en rädsla som är farlig?

– Det verkliga problemet är en kristenhet som låtit bli att ropa för sitt land i flera decennier. Jag hoppas att vi börjar vakna upp nu. Samtidigt vill jag säga att Gud har koll och han är inte nervös. Men våra vapen är inte våra röster, utan våra böner.

Debatt