Dagens människa till poddfinal

Tidningen Dagens poddradio "Dagens människa" har nått finalen i Svenska podcastpriset.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Fantastiskt roligt att vi fått så många röster, säger Daniel Wistrand som tillsammans med Malin Aronsson leder "Dagens människa". I varje avsnitt intervjuar de en känd person om Gud och livet.

Från början var 1 300 poddar nominerade, varav samtliga tre poddar som Dagen ger ut. Förutom "Dagens människa" är det "Läsarpodden" med Joel Halldorf och Patrik Hagman och "Tro & förnuft" med Christoffer Skogholt och Rikard Dahl.

Tre sinsemellan olika poddar som samtliga är väldigt uppskattade av Dagens läsare.

Får ni mycket respons?

– Ja, folk både innanför och utanför kyrkans värld hör av sig. Det är kul att det finns ett engagemang och att människor känner sig berörda.

– Kriteriet för att få vara med i "Dagens människa" är att den vi intervjuar har något förhållande till kristen tro. Det är alltid spännande att se vad som händer i samtalet, menar han.

"Dagens människa" är en av totalt 80 poddar som gått till final och tävlar i kategorin religion och andlighet. Övriga fyra poddar i samma kategori är: Muslimska perspektiv, Prata till punkt med ärkebiskopen, Radiopsykologen samt Filosofiska rummet i P1.

Svenska poddcastpriset delas ut av Daytona sedan 2006. Den som vill rösta går in på http://podcastpriset.daytona.se. Det går att rösta fram till söndag 11 december.

Mer från podden Dagens människa

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården