Hett på Dagen.se vecka 27 18

Domprost Mats Hermansson i Visby valde att ringa i kyrkklockorna för att få slut på ett seminarium som hölls ute på kyrkbacken under onsdagen på Almedalsveckan. ”Det var ett otrevligt budskap”, säger han.

Vad i Thomas Gürs seminarium och förslag kring integration är det som inte rimmar med vad Svenska kyrkan står för? Det svaret är domprosten oss skyldiga.

Elever som vägrar dricka ”kristet” vatten. Unga killar som spottar på obeslöjade kvinnor. Salafismen växer sig starkare i Sverige. Bilden bekräftas av Merzek Botros, pastor i en arabisk församling.

Gullbrannafestivalen fyller 20 år. Det väcker starka minnen och påminner samtidigt om hur musikkulturen i frikyrkan förändrats över tid.

Pingstledaren och M-profilen möttes i ett panelsamtal under Almedalsveckan. Viljan att hjälpa måste gå hand i hand med förmågan att hjälpa, och därför måste man se till helheten när det gäller migrationspolitik. Det menade Moderaternas Elisabeth Svantesson, men mötte samtidigt starkt motstånd från kyrkoledarna då hon försvarade Moderaternas strama flyktingpolitik.

Du får det här mejlet för att du prenumererar på Dagens nyhetsbrev. © 2016 Dagen. Ansvarig utgivare: Felicia Ferreira.
Se nyhetsbrevet i din webbläsare | Sluta prenumerera på nyhetsbrevet | Tipsa nyhetsredaktionen