Daniel Alm inspireras av global pingströrelse

Pingstföreståndaren Daniel Alm är på plats i São Paulo i Brasilien ihop med ett femtontal svenskar.– Det är fascinerande att få se hur otroligt vibrerande och vital den globala pingströrelsen är, säger han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Världspingstkonferensen samlar några tusen människor från cirka 70 nationer under fyra dagar, med final i helgen. Det är en uppbyggelsekonferens med tillfälle för nätverkande mellan deltagarna.

Daniel Alm tror att det är viktigt med internationella kontakter som kan ge energi in i det som svensk pingströrelse står i.

– Det vi hör om församlingar i världen som växer, det får man i kroppen här. Motivationen från den helige Ande att berätta om evangeliet för så många som möjligt, det pågår för fullt och är en otrolig kraft, säger han.

Vid inledningsgudstjänsten­ sjöng en stor barnkör med 2 000 barn och ledaren för Pentecostal world fellowship, Prince Guneratnam från Malaysia, predikade i den stora pingstkyrkan i São Paulo som rymmer 10 000 personer.

Välkända sånger

Där kunde man också höra välkända sånger ur svenskt perspektiv som ”O store Gud” och ”Snart är han här”, kopplade till Carl Boberg och Lewi Pethrus.

Från svensk sida är Pelle Hörnmark, som numera leder de europeiska pingstvännerna, en av flera talare under konferensen. Daniel Alm blev själv invald i Pentecostal world fellowship advisory board, där cirka 25 pingstledare i världen sitter.

Även Pelle Hörnmark finns med som representant för Europa i kommittén.

– Att få sitta i den stora kyrkan här ger tro och hopp att tänka i ett större format även hemma i Sverige. Det andligt folkliga, där det handlar om att försöka vinna människor för Jesus, är det som gäller här. Jag känner mig väldigt utmanad av detta, säger Daniel Alm.