David Wilkerson död i bilolycka

David Wilkerson, pastor och författare till boken ”Korset och stiletten” omkom under natten i en bilolycka.
Även hustrun Gwen var med i olyckan och vårdas nu på sjukhus.
David Wilkerson blev 79 år. Han omkom omedelbart vid en frontalkrock med en långtradare i Texas.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Observera att den här artikeln publicerades i april 2011.
 

Boken "Korset och stiletten" från 1962 är en bästsäljare över hela världen. 50 miljoner exemplar har sålts på 40 olika språk. Många har påverkats av den starka självbiografiska berättelsen om hur David kom i kontakt med gängledaren Nicky Cruz och hur han till slut blev kristen. Boken blev film 1970.

Grundade Times Square ChurchDavid Wilkerson fortsatte sedan arbeta i New York och grundade församlingen Times Square Church.- Det är med djupaste sorg som vi måste informera er om vår grundares plötsliga bortgång, skriver pastor Carter Conlon i ett uttalande på kyrkans webbplats.

I går skrev David Wilkerson på sin blogg och uppmuntrade de som står inför svårigheter att "hålla fast och stå starka i tron"."I mörkret kommer du snart höra Fadern viska: Jag är med dig", skrev Wilkerson.

En sann hjälte

En av de första att bekräfta David Wilkersons död var kusinen Rich Wilkerson på mikrobloggen twitter. Han uppmanade till bön för hustrun och skrev också:"

Termen LEGEND används ofta för att beskriva en person som påverkat extremt mångas liv, men vad kallar man en person som överträffar alla superlativ? twittrade kusinen först och la i morse till: "David Wilkerson var en sann hjälte ... En man av övertygelse inte bekvämlighet. Han levde som han predikade. Vi kommer att sakna honom mycket!"

David Wilkerson hade fyra barn och elva barnbarn.
 

Fakta: David Wilkerson


 Född 1931, känd som författare till den självbiografiska boken "Korset och stiletten" som sålt i 50 miljoner exemplar och även filmatiserats. 

 Även uppmärksammad bland annat för sina böcker "Synen" och "Stöt i basunen!" som innehöll skarpa profetiska hälsningar och beskrivningar av framtiden som i mångt fall anses ha slagit in.

1987 grundade David Wilkerson fristående församlingen Times Square Church i New York