15 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Insändare: Varför ska Ulf Ekman predika i Filadelfia?

För en tid sedan läste jag i Nya Dagen att Ulf Ekman ska predika i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm senare i år. Varför?Under senare delen av 1980- talet gick jag ur en pingstförsamling och gick med i stiftelsen Livets Ord. Jag kallar den inte längre församling, en församling som jag ser det behandlar inte sina medlemmar på det sätt som Livets Ord behandlade mig.Jag gick ur, eller blev utesluten, i mitten på 1990-talet. Jag återvände till en pingstförsamling som klart visat att man inte vill ha med Livets Ord att göra. Det tyckte jag var skönt. Jag ville finnas med i ett pingstsammanhang som tog avstånd från mycket av det Livets Ord står för.Så läser jag att Ulf Ekman ska predika på samma konferens som Jack-Tommy Ardenfors med flera. Jag trodde inte att det var sant. Är detta en allmän uppfattning inom pingströrelsen att vi numera kan inbjuda pastorer från Livets Ord till våra konferenser? Eller vad är det som håller på att hända?Jag skulle vilja få svar ifrån arrangörerna. Jag antar att det som vanligt finns en liten klick som vill ha dit Ulf Ekman till konferensen, men alla ni andra? Varför har ni inte sagt nej? Varför?

Fler artiklar från Debatt