14 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Ledarstick

Lukas budskap prisat

Mellan en och två miljoner kvinnor och barn faller varje år offer för trafficking. Människor köps och säljs för att våldtas. Acceptera det eller gör motstånd, sa Lukas Moddysson när filmen ”Lilja 4-ever” hyllades på filmgalan i Stockholm. Hans tal var värt en extra guldbagge.

Tandborsten prisat redskap

En majoritet av amerikanarna tycker att tandborsten är världshistoriens främsta uppfinning. Vad är röntgenapparater och förbränningsmotorer mot detta redskap. Men så betraktas också ett bländvitt leende som oumbärligt för den som vill nå framgång i Hollywoods hemland.

Spökaktigt polisväsende

Spåmän och siare kopplas in i jakten på mördare. Och det hela görs förstås till ett tv-jippo. Programmet ska heta ”Förnimmelse av mord”. Inte ens den mest desperata polisbrist bör få legitimera kommersialiserad vidskepelse. Vad säger polischefen Sten Heckscher om saken?

Fler artiklar från Debatt