18 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Be för FN- omröstningen om Palestina


Jag önskar att alla kristna ber för den allvarliga situationen som gäller Israel. Inom kort ska Förenta Nationernas generalförsamling rösta om att Palestina skall godkännas som medlem i FN. Man ska då också få godkänt gränserna för den nya statsbildningen: Hela Västbanken och Gaza.

Det område man önskar som grund för den tilltänkta staten är det bibliska Judéen och Samarien. Löfteslandet som Gud lovat Israel som ska ges bort. Därmed så står hela Bibelns trovärdighet på spel.

Det palestinska ledarskapet har sagt att det inte kommer att finnas rum för en enda jude på Västbanken. Över 300 000 judar ska fördrivas in till Israel. På den stora platsen framför Klagomuren ska man bygga bostäder. Flera miljoner araber ska tillåtas invandra, judarna blir då en minoritet i sitt eget land.

Man har också tydligt sagt att detta bara är första steget till att överta hela Israels land och låta det bli arabiskt område, där inga judar ska kunna bo.

Arabernas motto är det som psalmisten beskriver i den 83:e Psalmen: "Kom låt oss utrota dem så de inte längre är ett folk."

Inget av detta förstår dagens nyhetsuppläsare i radio och tv. Inte heller våra politiker.

Att rösta för en delning av löfteslandet leder direkt till domen i Josafats dal som profeten Joel beskriver.

Be Herren Gud om att omröstnings-processen omintetgörs.

Fler artiklar från Debatt

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar