31 juli 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kattmat och hungrande människor

Är det rimligt att spendera pengar på lyxmat till katter? frågar sig Holger Nilsson.

Jag fick en verklig tankeställare då jag tittade i ett reklamblad från en av varuhuskedjorna. En stor del av en sida upptogs av reklam för kattmat. Det var inte vilken kattmat som helst, det var delikatessmat för katter. Eller vad sägs om den kattmat som fanns presenterad: Kyckling, lax och oxkött!

Samtidigt drog jag mig till minnes om hur jag sett tv-reklam om kattmat där det handlade om grillade kycklingbitar för katter! Är det rimligt att spendera pengar på lyxmat till katter, samtidigt som det finns människor som inte har någon mat alls?

Jag läste om hur Burundihjälpen med säte i Betaniaförsamlingen i Rudskoga, hjälper flyktingar i Burundi så att de får mat, detta till en kostnad av tre kronor om dagen. Det skulle vara svårt att säga till dessa människor vilken mat katterna i Sverige får, medan de går hungriga. Detta inte skrivit för att ge kattägare dåligt samvete, men kanske att det som för mig blev en tankeställare, också kan bli det för andra.

Holger Nilsson

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Debatt