28 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

SVT:s kulturarv borde ut på nätet

I takt med att SVT försämrat sin service har allt fler slutat betala tv-avgift. Så för att råda bot på detta har nu SVT försämrat sin service ännu mer – genom att börja ta betalt även av dem som har internetansluten dator. Så vad gör SVT med pengarna?

Tusentals magnetband ligger och vittrar bort, men i stället för att digitalisera och tillgängliggöra på nätet, så fortsätter man spy ur sig samma triviala trams som alla andra kanaler i dag. Själv tittar jag aldrig på moderna program, bara sådana från 1980- och 1990-talen, helt enkelt för att programmen var mer andliga och upplysta och mer intelligenta då, än nu i det fördummade 2000-talet.

Jag hade gladeligen betalt tv-avgift om jag fick tillgång till SVT:s arkiv via nätet, men i stället så tar man ut en totalt oskälig avgift om flera tusen kr för privatkopior, även om man redan betalt en gång via tv-avgiften. Vem vill över huvud taget stödja ett bolag som så fullständigt struntar i vårt kulturarv som SVT?

Lennie Tofft

Fler artiklar från Debatt