Debatt

En politiskt korrekt åsikt åt gången

Jag har just anmält utträde ur Läkarförbundet med sorg efter mångårigt medlemskap.

Tack Johan Semby för debattartikeln om samvetsfrihet (Dagen 14/11! Själv är jag pensionerad, men deltidsarbetande distriktsläkare i Örebro och har just anmält utträde ur L­äkarförbundet med sorg e­fter mångårigt medlemskap. Orsaken är ordförandens i­nställning speglad i en debattartikel i DN i ämnet, där hon rakt upp och ner gör sig till tolk för förbundet utan att mig v­eterligt ha pejlat inställningen hos medlemmarna.

Vidare gjordes svepande generaliseringar om befarade konsekvenser i andra frågor av etisk tyngd. Sådana farhågor kan man från vårt motsatta håll till exempel hysa om det i en framtid skulle bli legalt med eutanasi!

Även etikkommitténs avgåend­e ordförande har u­ttalat sig i Läkartidningen mot samvetsfrihet t­idigare då Vårdförbundet hade y­ttrat sig i samma riktning med anledning av barnmorskan Ellinor Grimmarks ärende. Jag skrev då en insändare till Läkartidningen med avvikande åsikt, men fick den inte intagen. Som vanligt ryms bara en politiskt korrekt åsikt åt gången! Lennart Davidsson,

Fler artiklar för dig