Alf Svensson: Jag tog i lite för mycket

Ja, det är måhända så att jag tog i lite för mycket.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Replik på | Fel om bevakningen av nya kyrkorgeln i Malmö

Min fru Sonja och jag åkte till Malmö och den synnerligen vackra S:t Petrikyrkan för att få vara med om invigningskonserten av den fascinerande nya orgeln. Malmösymfonikerna i kombination med Carl Adam Landströms och andra mästares orgelfärdigheter var väl värda utflykten från Gränna till Malmö.

Dagen efter invigningskonserten sökte jag i Sydsvenskan och KvP och följde lokal-tv, för att få se en recension. Och det gjorde jag även påföljande dag. Men kunde inte finna något. Då kände jag, vad jag ofta gjort, att det som försiggår under kyrkovalv sällan, alltför sällan enligt min uppfattning, lyfts fram i medier. Då skrev jag en insändare till KvP, som väl inte publicerades, såvitt jag förstår.

Min uppfattning gäller alltjämt, att de som styr och de som uppmärksammar kulturutbud glömmer - vänligt ord – kulturutbuden i våra kyrkor. Om Sydsvenskan därvidlag är ett undantag vill jag verkligen notera detta med tacksamhet.

Alf Svensson, före detta partiledare Kristdemokraterna

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Premium Debatt om religionsfrihet och diskriminering - var går gränsen, under Dala Pride 2019 i Falun. Från vänster: Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun, Gull Törnegren religionsvetare och etiker från Högskolan i Dalarna, Öyvind Tholvsen, pastor i Lugnetkyrkan och Christina Eriksson, kyrkoherde i Svenska kyrkan, Falu pastorat.
Foto: Thomas Österberg
Foto: Thomas Österberg