Arbetet mot hat måste börja med de unga

Vi uppmanar alla religiösa och politiska ledare att fördöma våldet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Debatt

På nytt råder det hätska stämningar mot judar i Sverige. I Malmö demonstrerar unga människor mot ett politiskt utspel från president Trump, utlyser en intifada och hotar med att ”skjuta judarna”.

I Göteborg kastar våldsverkande ungdomar molotovcocktails mot synagogan och församlingshuset där ett möte pågår. Något liknande sker mot judiska gravkapellet i Malmö

Sverige utmärker sig sedan tidigare för aggressiva hat­attacker mot judar. Extremister från två håll är i farten: nazister och extrema islamister. Båda är ett hot mot demokratin och människors rätt att tillhöra och bekänna sig till en religiös övertygelse.

Ett eller annat internationellt politiskt utspel som inte har med människor i Sverige att göra får aldrig bli orsak till förföljelse mot grupper eller enskilda hos oss på grund av religion eller etnicitet.

Vi uppmanar alla religiösa och politiska ledare att fördöma våldet och kräva säkerhet för utsatta folkgrupper.

Arbetet mot hat och våld måste börja med de unga. Familjen och skolan har ett huvudansvar. Och det måste börja nu.

Kaj Engelhart, Samarbetsrådet för judar och kristna

Rösta!

Håller du med debattören?

Ja
Nej
Vet inte

Visa resultat

  • Ja (0%)
  • Nej (0%)
  • Vet inte (0%)

0 röster

Detta är en debattartikel av en eller flera externa skribenter, som själva svarar för de åsikter som framförs. Dagen värnar en fri och öppen debatt. Tidningens linje framförs på ledarsidan.
Statsministeromröstning